Videanu, despre numărătoarea paralelă a USL: Asta e lipsă de experienţă, îmi pare rău să spun

Adriean Videanu a ironizat ultimele estimări ale prezenţei la vot ale USL, anunţate de către senatorul PSD Dan Şova. Videanu a spus că priveşte "cu simpatie" afirmaţiile lui Şova  şi s-a arătat dispus să pună la dispoziţia USL rezultatele de la secţiile de votare din străinătate.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 22:46
Videanu, despre numărătoarea paralelă a USL: Asta e lipsă de experienţă, îmi pare rău să spun

„Am primit cu simpatie declaraţiile domnului Şova care spune că prezenţa este de 48% şi se duce spre 51-52%. Îmi pare rău să spun, dar asta e lipsă de experienţă”, a spus Adriean Videanu.

Democrat-liberalul a arătat Şova a supraestimat numărul voturilor care ar putea să schimbe situaţia finală a prezenţei. „Un proces-verbal cuprinde tot, tot, tot. Şi urne volante, şi liste suplimentare, tot. Singurul lucru pe care nu-l are sunt secţiile de votare din străinătate, dar o să le punem lor la dispoziţie cu amabilitate”, a spus Videanu.

În cadrul numărătorii paralele a PDL, au fost contabilizate voturile din 3.678 de secţii din cele 18.548, adică 19,83% din voturi. Din cele 1.738.000 de voturi contabilizate, 1.521.000 au fost favorabile demiterii preşedintelui Traian Băsescu, adică 87%. Contra demiterii au fost 10,7%, iar 2,3% au fost nule.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, duminică seară, la plecarea de la sediul de campanie al lui Traian Băsescu, că prezenţa la referendum a fost 46,8% şi că în străinătate nu vor fi mai mult de 50.000 de voturi.

Blaga a prezentat rezultatele unui sondaj CSOP realizat la comanda PDL, conform căruia, la ora 23.00, prezenţa la referendum a fost 46,8%.

Vasile Blaga a susţinut că în străinătate nu vor fi mai mult de 50.000 de voturi.

Adriean Videanu a precizat şi care este situaţia prezenţei la vot pe fiecare regiune: Muntenia-55%, Moldova-47,1%, Transilvania-39,1%, Bucureşti-40,5%. Dintre cei care au venit la vot, 75% au spus DA demiterii preşedintelui, 7% s-au opus, iar 18% au refuzat să precizeze care a fost opţiunea lor.

Senatorul PSD Dan Şova a anunţat, duminică noaptea, că, potrivit numărătorii USL, prezenţa la vot la referendumul de duminică a fost de 48,5%, fără a fi luate în calcul voturile din secţiile din străinătate, din secţiile unde nu s-a încheiat votul la ora 23.00, cele de pe listele suplimentare şi cele din urnele mobile. „Din estimările noastre, rezultatul final va fi de 51-52%, mai aproape de 52%”, a declarat Şova.