DNA: Comisari ai Gărzii Financiare, trimişi în judecată pentru mită

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a doi comisari din cadrul Gărzii Financiare Caraş-Severin, pentru luare de mită în formă continuată şi fals intelectual în scopul ascunderii comiterii celeilalte infracţiuni, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
20 iun. 2013, 11:46
DNA: Comisari ai Gărzii Financiare, trimişi în judecată pentru mită

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în noiembrie 2012 şi în 29 mai 2013, Sebastian Zeicu şi Remus Alin Doban, cu ocazia efectuării unor controale de specialitate, au pretins şi primit de la o persoană denunţătoare, reprezentant al unei societăţi comerciale, suma de 1.600 lei.

„Banii au fost primiţi de cei doi inculpaţi cu titlu de mită pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu privitoare la activităţile de control ale societăţii comerciale administrate de către persoana denunţătoare, respectiv pentru a asigura personal o protecţie constantă acelei firme, în sensul că cei doi comisari au simulat activităţi de control şi au întocmit înscrisuri constatatoare cu un conţinut nereal, pentru a împiedica efectuarea ulterioară de alte controale, ce ar fi putut fi exercitate de alţi comisari din Garda Financiară Caraş-Severin”, se arată într-un comunicat al DNA.

În 29 mai, Sebastian Zeicu şi Remus Alin Doban, în scopul descris, au primit de la persoana denunţătoare suma de 1.000 lei, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante. O zi mai târziu, la cererea procurorilor, Tribunalul Timiş a dispus arestarea preventivă a celor doi pentru 29 zile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Caraş-Severin.