Dezvăluirile lui Gelu Vişan despre MAFIA din PDL Dolj. Războiul deputatului cu Radu Berceanu VIDEO

Deputatul PDL, Gelu Vişan, a prezentat, joi seara, în premieră la emisiunea "Ultima Oră" de la România TV, documente care arată risipa de bani publici şi nepotismele menite să îi îmbogăţească pe mai-marii PDL. Vişan a relatat şi cum Radu Berceanu a încercat, la un moment dat, să-i cumpere tăcerea. "Cât vrei ca să taci?", l-ar fi întrebat Berceanu. VEZI DOCUMENTELE CARE SUSŢIN ACUZAŢIILE LUI GELU VIŞAN

RomaniaTV.net
19 oct. 2012, 05:57
Dezvăluirile lui Gelu Vişan despre MAFIA din PDL Dolj. Războiul deputatului cu Radu Berceanu VIDEO

Seria dezvăluirilor a început cu firma Tecond, unde acţionari sunt fiii lui Radu Berceanu, iar mulţi primari din Dolj au fost forţaţi să acorde lucrări acestei companii.

„În anul 2005 a venit Ştefan Stoica la mine şi a spus „hai să facem amândoi o firmă, să punem mâna pe lucrările din Dolj”. De ce Tecond? Ei au fost obligaţi să ia contracte cu aceasta firmă. Ulterior, mai vine altcineva la mine „domne, nu mai pot, au căşunat pe mine” nu mai pot. M-am dus unde nu trebuia, la Constantin Dascălu, al cărui băiat era în firmă„, a declarat, la România TV, Gelu Vişan.

Inclusiv Radu Berceanu ar fi încercat să-i cumpere tăcerea.

Relaţia mea cu domnul Berceanu s-a stricat când eu n-am vrut să se dărâme în Craiova două mari obiective. Mi-a dat acordul, după care a venit la mine şi mi-a spus „Cât vrei ca să taci?”. Mi-a spus „dacă vrei să te sinucizi, fă-o singur”, a precizat Gelu Vişan.

Însă cel mai mare scandal a fost cauzat, culmea, de nişte utilaje pentru care nu se plătise taxa de intrare în România. Ancheta l-a scos responsabil pe acelaşi Ştefan Stoica, directorul de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri. Numai că eliberarea sa din funcţie a provocat un adevărat val de furie printre liderii PDL.

„Doamna Anca Boagiu declanşează o cercetare, se constată de către minister că a fost prejudiciat statul. CNADNR, face o plângere către PÎCCJ. Ştefan Stoica este considerat principalul responsabil pentru ce s-a întâmplat. Se iau declaraţii, se fac comisii de ancheta. De la Craiova s-a venit direct la partid la Bucureşti şi a spus „dacă nu îl repuneţi pe Stoica Ştefan în funcţie, se face mare scandal”. A venit Radu Berceanu la cineva. Doamna ministru mi-a dat mesaj şi mi-a spus s-a dus la cutare, la cutare, n-am avut ce să mai fac şi l-am pus la loc. Toată organizaţia de Dolj cu domnul Berceanu în frunte a venit la Bucureşti cu domnul Stoica, s-au întâlnit în sediul de partid cu conducerea partidului şi au ameninţat toţi. Dacă nu îl lasă pe omul ăsta pe funcţie, erau de faţă Radu Berceanu, Marinescu, Flutur, Boc, conducerea partidului şi s-au ridicat în picioare şi au spus „e un maltratat, Anca Boagiu nu vrea să-l pună la loc„, a adăugat deputatul PDL.

Dezvăluirile lui Gelu Vişan nu au rămas fără urmări, aşa cum s-a demonstrat la doar 5 minute după ce deputatul a plecat din emisiune. „Solicit public angajaţilor, directorului de la Dolj să nu mai ameninţe angajaţii, să nu le mai dea telefoane, pentru că nu am luat documentele de la Dolj”, a spus Vişan.