Scandal în PDL: Deputatul Gelu Vişan a fost dat în judecată pe conducerea PDL Dolj

Deputatul Gelu Vişan susţine că organizaţia locală din care provine e un fel de SRL care a prăduit până acum statul cu 30 de milioane de euro. În replică, PDL Dolj a formulat cerere de chemare în judecată a deputatului Gelu Vişan pe care îl acuză de afirmaţii mincinoase. Pentru repararea prejudiciului de imagine cauzat organizaţiei PDL Dolj, conducerea filialei îi cere lui Vişan daune în valoare de 500.000 de lei.

RomaniaTV.net
16 oct. 2012, 14:34
Scandal în PDL: Deputatul Gelu Vişan a fost dat în judecată pe conducerea PDL Dolj

Partidul Democrat Liberal filiala Dolj a solicitat autosesizarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova cu privire la presupusele fapte asimilate infracţiunilor de corupţie denunţate de Gelu Vişan în emisiunea „Ultima Oră” la România TV pentru stabilirea vinovăţiei şi tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate în cazul în care acuzaţiile vor fi confirmate.

Deputatul PDL Gelu Vişan a declarat luni seara în cadrul emisiunii „Ultima Oră” că „am atacat exact sistemul clientelar din judeţul Dolj, afacerile de peste 30 de milioane de euro pe care le-a făcut organizaţia PDL din Dolj în legătură cu banii publici, motiv pentru care am fost sancţionat”.

PDL-ul din Dolj este un fel de SRL. Tot ce se întâmplă în PDL Dolj înseamnă afaceri cu statul, toate primăriile PDL au afaceri cu firmele PDL-ului. Organizaţia la nivelul judeţului Dolj este un club de afaceri. M-am dus la preşedintele partidului, domnul Vasile Blaga, are 52 de pagini de documente în legătură cu ceea ce afirm„, a mai spus Vişan la România TV.

Biroul Permanent Judeţean al PDL Dolj a făcut o cerere către Judecătoria Craiova, pentru chemarea în judecată a lui Gelu Vişan pentru „repararea prejudicului cauzat de fapta cu caracter civil delictual săvârşită”. PDL, filiala Dolj, îl acuză pe Gelu Vişan că, prin acuzaţiile lui, au fost afectate imaginea şi activitatea tuturor membrilor PDL Dolj „într-o manieră negativă”, acuzaţii care nu sunt susţinute prin probe certe şi concludente, fiind numai „afirmaţii prin care Gelu Vişan a încercat să obţină un avantaj de imagine prin afirmaţii false vizând fapte inexistente”.

Astfel, Biroul Permanent Judeţean al PDL Dolj solicită instanţei judecătoreşti „să constate caracterul nereal al afirmaţiilor lui Gelu Vişan, precum şi caracterul delictual civil al acestor fapate care au generat un prejudiciu patrimonial organzaţiei politice în calitatea sa de apărătoare a integrităţii morale şi a prestigiului membrilor săi ce trebuie să facă obiectul obligaţiei de reparaţie instituită prin hotărâre judecătorească în sarcina pârâtului”.

În plus, PDL Dolj solicită instanţei să îl oblige pe deputatul Gelu Vişan la plata sumei de 500.000 de lei, „bani ce repezintă contravaloarea prejudiciului de imagine adus organizaţiei politice construită din toţi membrii săi.

În cazul în care denunţul lui Gelu Vişan nu va fi confirmat prin probatoriul pe care PDL Dolj îl solicită pentru a fi efectuat de DNA – Serviciul teritorial Craiova, PDL Dolj îşi rezervă posibilitatea de a formula o plângere penală împotriva lui Gelu Vişan pentru săvărşirea infracţiunii de denunţare calomnioasă.