Cum arată cea MAI MARE CLĂDIRE din lume: Are o suprafaţă cât Monaco – GALERIE FOTO

New Century Global Center din provincia chineză Sichuan este cea mai mare clădire din lume, pe suprafaţa ei putând fi regăsite un patinoar, un hotel de cinci stele, o plajă, o catedrală, un cinema, centre comerciale, spaţii de birouri, precum şi un parc acvatic denumit "Insula Paradisului".

12 iul. 2013, 14:17
Cum arată cea MAI MARE CLĂDIRE din lume: Are o suprafaţă cât Monaco – GALERIE FOTO

New Century Global Center are 19 milioane de metri pătraţi, ceea ce înseamnă că în interiorul ei pot intra 20 de clădiri ale operei din Sydney, trei suprafeţe ale Pentagonului sau întregul stat principal Monaco.

Potrivit dezvoltatorului, clădirea are 500 de metri în lungime, 400 de metri în lăţime şi 100 de metri înălţime. Clădirea din sticlă a fost construită în decursul a trei ani de zile, iar în faţa clădiri a fost realizat un lac artificial de mari dimensiuni.

Descoperă şi Cel mai mare pod pe cabluri din lume a fost inaugurat în China. E lung de 10 km şi lat de 780 m

Plaja din interiorul centrului poate acomoda 6.000 de persoane şi are un ecran LED gigant care prezintă imagini ale unui ocean.

De asemenea, vizitatorii nu trebuie să-şi facă griji că nu au timp să cumpere produse sau să parcurgă tot complexul pentru că aici totul este deschis 24 din 24 de ore, iar lumina artificială nu este stinsă niciodată.

Citeşte şi Proprietarii unor locuinţe de lux, FORŢAŢI să urce 97 de ETAJE pe jos, după ce s-a stricat liftul