Cel mai mare pod pe cabluri din lume a fost inaugurat în China. E lung de 10 km şi lat de 780 m

Podul Jiaxing-Shaoxing construit în China, peste Golful Hangzhou. Are o lungime de 10 kilometri şi o lăţime de 780 de metri.

RomaniaTV.net
18 iun. 2013, 11:14

Cel mai lung pod, dar, totodată, şi cel mai lat din lume pod susţinut pe claburi a fost construit în China, în şapte ani. 

Este podul Jiaxing-Shaoxing, lung de 10 kilometri şi lat de 780 de metri. Cablurile care îl susţin sunt legate de mai mulţi piloni scufundaţi parţial în apele Golfului Hangzhou din provincia chineză Shaoxing. Este asemănător unui pod suspendat, dar nu este, propiu-zis, un astfel de pod, construcţiile fiind diferite. 

Podul este dotat cu autostradă cu şase benzi de circulaţie pe fiecare sens. Este un pod de mare viteză, accesul pe pod fiind permis numai vehiculelor care merg cu minimum 60 de kilometri pe oră şi interzis pietonilor, precum şi vehiculelor pe două roţi care merg cu mai puţin de 45 de kilometri pe oră, scrie Daily Mail citând presa chineză.

Înainte de construirea acestui pod, China a mai avut construcţii asemănătoare de top 10. Astfel, în clasamentul anterior, China ocupa poziţia a doua, cu Podul Sutong, din Suzhou, după Rusia, care ocupa prima poziţie înclasament cu Podul Russky, din Vladivostok.