Cristian Socol: Comisia Europeană confirmă deciziile corecte ale Guvernului

Măsurile luate de Guvernul României privind rectificarea bugetară pentru anul în curs au fost considerate de bun augur de Comisia Europeană, potrivit lui Cristian Socol, consilierul personal al premierului Victor Ponta pe probleme macroeconomice.

RomaniaTV.net
16 aug. 2013, 10:41
Cristian Socol: Comisia Europeană confirmă deciziile corecte ale Guvernului

Comisia Europeană confirmă deciziile corecte ale Guvernului în privinţa rectificării bugetare, spune consilierul guvernamental Cristian Socol, adăugând că, prin poziţia sa, CE sancţionează reacţiile exagerate care au existat pe acest subiect.

Socol susţine că ajustările financiare realizate de Guvern asigură stabilitatea macroeconomică.

„Poziţia Comisiei Europene privind rectificarea bugetară confirmă deciziile corecte pe care Guvernul le-a luat în privinţa execuţiei bugetare şi sancţionează reacţiile interne exagerate care au existat pe acest subiect. În plus, Comisia remarcă faptul că Guvernul ţine cont de riscurile exprimate de Consiliul Fiscal, în programarea şi execuţia bugetară. Discutată cu partenerii financiari internaţionali, rectificarea bugetară se înscrie în linia angajamentelor pe care România şi le-a asumat în faţa Comisiei Europene, a Fondului Monetar Internaţional şi a Băncii Mondiale. Ajustările financiare realizate de Guvern vizează obiectivele prioritare fixate încă de la începutul mandatului: creşterea economică, crearea de locuri de muncă şi asigurarea stabilităţii macroeconomice. România îşi menţine astfel credibilitatea pe pieţele financiare internaţionale şi în faţa investitorilor”, a spus Socol, pentru Agerpres.

În context, el a reamintit că ţintele rectificării bugetare sunt în primul rând Educaţia şi Sănătatea, domenii care au avut de suferit în trecut.

”Astfel, prin rectificarea bugetară, Educaţia a primit 40 de milioane de lei pentru modernizarea şcolilor, iar Sănătatea a beneficiat de o alocare suplimentară de 1 miliard de lei”, a arătat consilierul personal al premierului Ponta pe probleme macroeconomice.