Clinica din Galaţi, unde o femeie a murit după liposucţie, a fost închisă

Clinica din Galaţi, unde o femeie a murit după o liposucţie, a fost închisă oficial. Conducerea a primit şi o amendă de 5.000 de lei. Inspectorii DSP au decis că astfel de intervenţii chirurgicale se puteau face doar într-un spital şi în niciun caz într-o unitate medicala cu regim ambulatoriu.

23 feb. 2013, 06:57
Clinica din Galaţi, unde o femeie a murit după liposucţie, a fost închisă

O comisie a Ministerului Sănătăţii, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, au efectuat un control la această clinică. Au suspendat activitate, dar au aplicat şi o amendă de 5.000 de lei, pentru că se efectuau tratamente post-operatorii care, în mod normal, se făceau în spitale.

O femeie în vârstă de 36 de ani a murit în urma unei operaţii de liposucţie. După intervenţie, femeia a început să se simtă rău, iar medicii au decis să o opereze din nou. Au apărut, însă, complicaţii, iar femeia a intrat în comă. Medicii au încercat timp de mai bine de două săptămâni să o ţină în viaţă, dar starea pacientei s-a agravat şi a intrat în moarte clinică, iar la câteva zile a decedat. Medicul care a efectuat operaţia de liposucţie este acuzat de ucidere din culpă. Doctorul este acuzat şi de practicarea fără drept a profesiei.