Clasa pregătitoare la privat. Părinţii scot şi mii de euro din buzunar VIDEO

În timp ce în învăţământul de stat, cursurile au fost amânate cu o săptămână pentru că şcolile nu sunt pregătite, la privat cei mici vin la ore de mai bine de o săptămână, iar condiţiile de studiu sunt unele de lux. Elevii învaţă cu profesori calificaţi şi au parte de dotări moderne, însă şi investiţia părinţilor e pe măsură. Un an de studiu poate să coste şi 9.000 de euro.

RomaniaTV.net
14 sept. 2012, 14:13
Clasa pregătitoare la privat. Părinţii scot şi mii de euro din buzunar VIDEO

Peste 50.000 de elevi învaţă în prezent în învăţământul particular, iar şcolile şi-au adaptat ofertele şi pentru clasa pregătitoare, una de lux, pentru că cei mici au parte de cele mai bune condiţii.

Într-o clasă nu învaţă mai mult de 15 elevi, aproape la jumătate faţă de învăţământul de stat. Cursurile nu se termină numai după 4 ore, deoarece după-amiaza elevii pot veni la sala de balet, pot cânta la pian sau pot picta.

Andreea este învăţătoarea piticilor de la o şcoală privată. A testat şi sistemul de stat, însă spune ea, acolo nu avea condiţiile necesare pentru a preda, şi nici oferta financiară nu era tentantă.

„Mi-am dorit foarte mult să fac partea din acest colectiv, să nu mai existe dezamăgirea de la stat, am vrut să ies în exteriorul acestei sfere şi se pare că aici chiar eşti motivat şi primeşti feedback”, a spus Andreea Puiu, învăţătoare.

O dată pe săptămână, un psiholog discută cu fiecare elev în parte. Pentru toate acestea părinţii plătesc chiar şi 9.000 de euro, preţ ce include transportul, trei mese pe zi, taxa de studiu, manualele şi rechizitele.