Chestorul Manoloiu, pus sub urmărire penală, riscă DEMITEREA

Şeful de la evidenţa populaţiei, chestorul Constantin Manoloiu, ar putea fi demis, în funcţie de ancheta Parchetului. O spune chiar noul ministru de interne, Mircea Duşa, informează România TV. 

RomaniaTV.net
07 aug. 2012, 10:38
Chestorul Manoloiu, pus sub urmărire penală, riscă DEMITEREA

Mircea Duşa spune că va lua o decizie în legătură cu chestorul Constantin Manoloiu, după ce va primi o informare de la Parchet.

Dl Manoloiu a fost audiat ieri. Dacă voi avea o comunicare de la Parchet, pe baza analizei pe care o face conducerea ministerului şi pe baza legii privind Statutul poliţiştilor, voi dispune şi măsurile necesare„, a declarat Mircea Duşa.

Chestorul Constantin Manoloiu, şeful Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor, a fost pus luni oficial sub acuzare, împotriva ofiţerului de poliţie fiind declanşată urmărirea penală pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. 

Manoloiu a fost citat luni la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), pentru a fi audiat în legătură cu adresele transmise Curţii Constituţionale pentru soluţionarea referendumului, informaţiile din acte contrazicându-se.

El a declarat, la ieşirea de la sediul Parchetului instanţei supreme, că nu îşi dă demisia, că este un profesionist, iar învinuirea „nu are relevanţă, ea vine şi se duce”.