Ce alimente sunt recomandate pentru a scăpa de astenia de toamnă

Schimbările de anotimp pot afecta negativ stările de spirit. O alimentaţie corespunzătoare te poate ajuta să treci peste astenie de toamnă.

RomaniaTV.net
29 sept. 2012, 05:11
Ce alimente sunt recomandate pentru a scăpa de astenia de toamnă

Pentru a trece cu brio peste astenia de toamnă este important să te odihneşti suficient şi să consumi anumite alimente care îţi vor reda energia, scrie eva.ro.

Merele, fructe bogate în antioxidanți puternici, sunt ideale pentru a fi consumate toamna. Acestea înlătură astenia datorită efectelor sale antiinflamatoare și antialergice. Este recomandat ca merele să se consume dimineaţa sau la prânz.

Dovleacul, bogat în vitamina C, antioxidanți și betacaroten, este unul dintre cele mai importante alimente ale sezonului.

Merişoarele sunt fructe de pădure cu un conţinut însemnat de antioxidanţi. Şi acestea sunt recomandate pe timpul toamnei.

Un alt aliment indicat în combaterea asteniei este usturoiul. Acesta are efect antiviral şi antibacterial, iar dacă îl consumi crud beneficiezi de energie.

Cartofii dulci conţin betacaroten și sunt bogaţi în vitamina A, vitamina C, şi fibre. Aceste legume asigură un tranzit intestinal bun.

Ghimbirul este un alt aliment recomandat toamna, deoarece previne infecţiile respiratorii şi dă un plus de energie.

Mierea este cea mai puternică sursă de energie naturală, având proprietăţi antibacteriene și antimicrobiene.

Cacaoa, un aliment bogat în magneziu, reprezintă o altă sursă de energie. Poţi alege şi ciocolatele cu 75-80% cacao.