Căţelul bionic: Poate să alerge din nou, după ce a primit lăbuţe prostetice VIDEO

Un căţel din SUA a avut un început de viaţă extrem de greu: după ce a fost abandonat pe când era doar un pui, şi-a pierdut toate cele patru lăbuţe din cauza degerăturilor. Din fericire pentru Naki’o, a fost adoptat şi a primit lăbuţe prostetice.

27 apr. 2013, 14:37
Căţelul bionic: Poate să alerge din nou, după ce a primit lăbuţe prostetice VIDEO

Naki’o a fost abandonat la scurt timp după ce s-a născut într-o casă părăsită din Nebraska dar, spre norocul lui, a fost găsit înainte să moară. El zăcea îngheţat, într-o baltă de apă din pivniţă.

Căţeluşul a fost dus la un centru pentru salvarea animalelor, unde a fost făcut bine – el a rămas, însă, fără cele patru lăbuţe, care degeraseră. Naki’o a suferit mult atunci, pentru că nu putea merge şi nu se puta juca cu ceilalţi căţei, din cauza durerilor şi a faptului că era nevoit să se târâie pe burtă.

Din fericire, Naki’o a întâlnit-o pe asistenta veterinară Christie Pace, care era în căutarea unui animăluţ pe care să-l ajute. Astfel, Christie l-a adoptat pe Naki’o pe când acesta avea 8 săptămâni şi a organizat o strângere de fonduri pentru a-i putea plăti lăbuţele prostetice.

Câinele a fost atât de entuziasmat de noile sale lăbuţe prostetice, încât firma Orthopets, care le-a realizat, i le-a făcut cadou.

Naki’o este primul câine care foloseşte un set complet de lăbuţe bionice, ce îi permit să meargă, să alerge, să sară şi chiar să înoate.

O lăbuţă prostetică poate costa între 1.000 şi 3.000 de dolari.