Un câine din SUA, condamnat la moarte pentru că era homosexual FOTO

Un câine din Tennessee, SUA, a fost abandonat într-un adăpost şi condamnant la moarte pentru că stăpânul credea că animalul este homosexual.

31 ian. 2013, 19:39
Un câine din SUA, condamnat la moarte pentru că era homosexual FOTO

Potrivit proprietarului adăpostului, stăpânul a văzut câinele, un pitbull, urcându-se peste alt mascul şi a presupus că era homosexual. Ceea ce oamenii cred că este comportament homosexual la câini, este, de fapt, cu totul altceva: experţii spun că masculii îşi arată dominanţa urcându-se unii peste alţii.

Soarta tristă a câinelui l-a impresionat pe îngrijitorul de la adăpost, care a pornit o adevărată campanie pe Facebook pentru salvarea animalului. „Nu lăsaţi acest câine superb să moară din cauza stăpânului său care nu cunoaşte comportamentul unui câine normal. O să fie eutanasiat mâine, întrucât nu este loc la adăpost. Adăpostul se deschide la 9 şi va muri până la ora 13, dacă nu va fi adoptat. Taxa de adopţie este de 38 de dolari şi include un vaccin antirabic. Pare a fi un metis între pitbull şi american bulldog”, scria pe pagina lui de Facebook.

Campania a avut un mare succes, iar câinele a fost adoptat în mai puţin de o zi. „Am avut circa 10 milioane de telefoane de dimineaţă. A fost deja adoptat. A şi plecat. Se află pe mâini bune”, a declarat îngrijitorul presei locale.

Deşi comportamentul câinelui nu a fost homosexual, experţii spun că în lumea animalelor homosexualitatea a fost observată la 1.500 de specii, fiind des întâlnită la 500 dintre ele, incluzând pinguini, flamingo, bizoni, gândaci şi facoceri.

Şi în adăposturile din România aşteaptă o mulţime de câini cu poveşti chiar mai impresionante, aşa că nu ezitaţi să mergeţi acolo şi să adoptaţi un suflet.