Cătălina Ponor: Aş fi putut face mai mult, dar am simţit presiunea. Mă retrag fără regrete

Vicecampioana olimpică de la sol, Cătălina Ponor, a declarat că finala în urma căreia a câştigat argintul la JO 2012 a fost ultima din cariera sa sportivă.

RomaniaTV.net
07 aug. 2012, 19:38
Cătălina Ponor: Aş fi putut face mai mult, dar am simţit presiunea. Mă retrag fără regrete

Cătălina Ponor, cu ochii în lacrimi, după finala de la sol, a descris pentru site-ul organizatorilor JO 2012, evoluţia sa în finalele pe aparate: ‘‘A fost şi bine, dar a fost şi dezamăgitor. Bârna a fost dezamăgitoare. Aş fi putut face mai mult, dar am simţit presiunea şi am fost nervoasă”.

Campioana olimpică de la Atena, la sol, bârnă şi cu echipa, şi-a dorit mult un aur la Londra, la distanţă de 8 ani, dar nu a fost posibil. A pierdut întâi bronzul de la bârnă, în urma unei contestaţii a americanilor, acesta ajungând în posesia Alexandrei Raisman, antrenată de românul Mihai Brestyan. Iar la sol, a primit doar 15,200, în urma unei exerciţiu fără cusur, punctat la execuţie cu doar 9,000. Antrenorii noştri nu au avut însă aceeaşi reacţie ca a americanilor.

Cătălina Ponor a adăugat că acesta a fost ultimul ei concurs: ”O spun din nou, vreau ca toată lumea să ştie, mă retrag fără regrete. Am muncit fiecare secundă pentru echipă, am muncit fiecare secundă pentru mine, am muncit fiecare secundă pentru toată lumea. Am fost deja campioană olimpică şi voi părăsi gimnastica cu fruntea sus. Le mulţumesc tuturor pentru susţinere şi îmi pare rău că i-am dezamăgit”.

În ce priveşte planurile de viitor, Ponor nu exclude varianta antrenoratului: ”Acum vreau o vacanţă, să-mi relaxez mintea. Apoi, voi încerca să fac ceva, cum ar fi să devin antrenoare”.