CANICULA topeşte România. Vezi ce MĂSURI au luat ministerele

Toată ţara este sub cod galben de caniculă, cu excepţia judeţelor din vest, aflate sub cod portocaliu. Temperaturile vor ajunge în unele zone chiar şi la 39 de grade Celsius, motiv pentru care Ministerul de Interne a convocat un comandament de urgenţă, care a prezentat măsurile luate pentru a proteja populaţia.

RomaniaTV.net
03 iul. 2012, 14:47
CANICULA topeşte România. Vezi ce MĂSURI au luat ministerele

Din comandament au făcut parte ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, ministrul Sănătăţii şi directorul Agenţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu.

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a dat asigurări că s-au luat măsurile necesare pentru intervenţii şi avertizează că este foarte importantă respectarea condiţiilor igienico-sanitare în unităţile alimentare. De asemenea, el a semnalat că se impune activarea planurilor de intervenţie a serviciului de ambulanţă, să se stabilească persoanele responsabile şi să se suplimenteze personalul.

Ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, a precizat că se va asigura funcţionarea neîntreruptă a sistemelor de distribuire a apei potabile şi că s-au luat măsuri şi în caz de incendii. Totodată, în judeţele aflate sub cod portocaliu s-a cerut inclusiv suspendarea unor activităţi sportive şi culturale.

Specialiştii vă recomandă să evitaţi să ieşiţi din casă în timpul prânzului şi, dacă ieşiţi, să vă protejaţi împotriva caniculei.

CITEŞTE ŞI: CANICULA modifică MERSUL TRENURILOR. Vezi întârzierile