Cum ne protejăm copiii de CANICULĂ. Vezi sfaturi

Vara îşi face de cap. E greu şi pentru adulţi, dar mai ales pentru copii să facă faţă unor temperaturi foarte ridicate. Oriunde te-ai ascunde, canicula te pândeşte şi este foarte greu să te racoreşti măcar puţin. Până şi casa se transformă într-un cuptor, iar contactul cu frigiderul te face brusc să regreţi că nu eşti un aliment care să stea confortabil pe rafturile sale. Iată ce putem face pentru a ne ajuta copiii să treacă cu bine peste orele şi zilele de caniculă.

RomaniaTV.net
02 iul. 2012, 05:35
Cum ne protejăm copiii de CANICULĂ. Vezi sfaturi

Răcoriţi casa. Tineti geamurile deschise pe timpul noptii si inchideti-le de cum rasare soarele. Pe timpul zilei, trageti storurile daca aveti, daca nu jaluzelele sau draperiile. Astfel puteti reduce cu pana la 15 grade temperatura din camera.

Beţi lichide. Apa trebuie sa fie tot timpul la indemana. Pentru adulti este recomandat sa nu consume bauturi cu cofeina, pentru ca aceasta contribuie la deshidratare.

Lăsaţi copiii să adoarmă mai târziu. Pentru ca sunt in vacanta, lasati copiii sa se duca la culcare mai tarziu. Va prinde astfel dormind orele racoroase ale diminetii.

Ventilatorul, dimineaţa şi seara. Medicii spun ca la o temperatura de peste 35 de grade, procesul de transpiratie este ingreunat daca folositi un ventilator. Acesta este recomandat sa fie pornit numai dimineata si seara.

Aveţi grijă la medicamentele copiilor. Unele dintre medicamente pot creste temperatura corpului. Intrebati pediatrul daca medicamentele pe care i le-a prescris pe perioada verii n-au contraindicatii in ceea ce priveste soarele excesiv si canicula.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro