Calificare dramatică a Petrolului, în Liga Europa. A învins în Olanda, în inferioritate numerică

Petrolul Ploieşti s-a calificat de o manieră incredibilă în faza play-off a competiţiei de fotbal Europa League, graţie unei victorii cu scorul de 2-1 (1-0) în deplasare cu formaţia olandeză Vitesse Arnhem, joi seara, pe stadionul ''Gelredome'' din Arnhem, în manşa a doua a turului III preliminar, după un gol marcat în min. 90+5 de Gicu Grozav din lovitură liberă.
Daniel Spătaru
08 aug. 2013, 20:12
Calificare dramatică a Petrolului, în Liga Europa. A învins în Olanda, în inferioritate numerică

Toate cele trei formaţii româneşti prezente în turul trei preliminar al Ligii Europa au obţinut calificări în play-off-ul competiţiei, bilanţul zilei de joi fiind de două victorii şi un rezultat de egalitate.

Citeşte şi Astra şi Pandurii, calificări spectaculoase în play-off-ul Ligii Europa

Cea mai impresionantă calificare a obţinut-o însă Petrolul Ploieşti, care a câştigat cu 2-1 pe terenul formaţiei Vitesse Arnhem, deşi a jucat în ultimele zece minute în inferioritate numerică.

Damien Boudjemaa a deschis scorul pentru Petrolul în deplasarea din Olanda, în min. 21, după o degajare a portarului Pecanha. Vitesse a egalat în min. 72, prin Jan-Arie van der Heijden. Petrolul juca din min. 80 în zece oameni, după eliminarea haitianului Jean Sony Alcenat. În prima manşă, cele două echipe au terminat la egalitate, 1-1.

Potrivit Agerpres, Vitesse s-a aflat la cârma jocului încă din primele minute, chiar dacă Hoban a semnat prima ocazie notabilă a partidei (8), şutul său fiind reţinut de Velthuizen în doi timpi.

Pecanha a intervenit salvator în min. 10 la şutul lui Ibarra, după care van der Struijk a tras pe lângă poartă (11).

Pe fondul jocului dominat de gazde, Petrolul a dat lovitura la o fază foarte rapidă: Pecanha a degajat balonul, Dore a sărit bine la cap cu un fundaş, mingea a ajuns la Boudjemaa, care a profitat de neatenţia lui van Aanholt şi a şutat sub transversală: 0-1 (21).

Vitesse a continuat să preseze, dar petroliştii s-au apărat destul de bine şi ocaziile echipei olandeze au fost rare. Ceanturia a centrat periculos, dar Pecanha a fost atent şi a respins (34), iar Guilherme a respins din faţa porţii mingea trimisă din cădere de Pedersen (45+1).

Echipa olandeză a controlat jocul şi după pauză, dar Petrolul şi-a creat câteva situaţii foarte periculoase. Younes (55) a tras din interiorul careului, dar Velthuizen a respins de sub transversală, după care Boudjemaa şi Grozav au creat panică în careul gazdelor (57). Dore a beneficiat şi el de o ocazie mare, dar voleu său s-a dus alături de poartă (65).

Vitesse a egalat în min. 72, prin Jan-Arie van der Heijden, care a rămas nesupravegheat în careu, la o nesincronizare a apărării ploieştene: 1-1.

Situaţia Petrolului s-a complicat în min. 80, când haitianul Alcenat a fost eliminat destul de uşor pentru al doilea cartonaş galben.

Chiar şi în aceste condiţii, meciul nu a avut un sens unic, Petrolul având câteva acţiuni, cea mai notabilă fiind cea finalizată cu şut de Guilherme (89), prin de Velthuizen. Pecanha a fost atent în min. 90, la reluarea lui Havenaar, ocazie care ar fi putut decide soarta ”dublei”. Van der Struijk a avut ultima ocazie a gazdelor de intrarea în prelungiri, şutul său trecând alături (90+2). Când puţină lume de mai aştepta, Camara a obţinut o lovitură liberă din marginea careului, iar Grozav a transformat-o impecabil, aducând victoria şi calificarea Petrolului în play-off.

Petrolul a reuşit o calificare de senzaţie, întregind seara sau săptămâna excelentă a fotbalului românesc în Europa, cu trei echipe calificate în play-off-ul Europa League (Astra Giurgiu, Pandurii Tg. Jiu, Petrolul Ploieşti) şi cu Steaua în play-off-ul Ligii Campionilor. Tragerea la sorţi a meciurilor din play-off va avea loc vineri la prânz, la sediul UEFA de la Nyon.

Citeşte şi S-au stabilit posibilii adversari ai Stelei, în play-off-ul Ligii Campionilor. Vezi numele lor

Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Pădurea din România care s-a transformat într-un loc de vis. Turiștii se îngrămădesc pentru a se bucura de o experiență unică
Capital.ro
Vor fi luați obligatoriu în armată în caz de război. S-a dat lege de apărare
Playtech.ro
Delia, ţinută transparentă prin care s-a văzut absolut tot! Aşa nu a mai fost văzută niciodată. A avut mare curaj!
DailyBusiness
Este anunțul zilei pentru milioanele de români care au credite în LEI!
Adevarul
Coșmarul prin care a trecut un culturist: a pierdut zeci de kilograme în 35 de zile. „Corpul meu a început să se mănânce singur”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Vestea așteptată de toată România. Vine de la Florin Piersic
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai Neșu, după ce a fost părăsită de fostul fotbalist!
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Oana Roman a făcut o gafă colosală şi a fost taxată imediat: 'Se vede clar că e jeg'
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Pensii mai mari după recalculare 2024: Ministrul Muncii „Plicurile cu deciziile de recalculare vor ajunge la români în perioada verii”
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Este interzis să te urci așa la volan
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
stirilekanald.ro
Bunicul Florentine, feta ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a mers la..."
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'