Căi simple să te eliberezi de stres şi să dormi bine

Cu toţii suntem stresaţi, de la mic la mare, şi stresul este principalul duşman al somnului uşor. Grijile ne ţin treji până la orele dimineţii, iar somnul uşor nu este decât un vis frumos. Vestea bună este că, dacă aplici anumite strategii, te vei putea elibera de stres şi vei putea avea somnul uşor pe care ţi-l doreşti.

RomaniaTV.net
21 nov. 2012, 21:48
Căi simple să te eliberezi de stres şi să dormi bine

Iată câteva căi ca să te eliberezi de stres şi să dormi bine, recomandate de dr. Joe Ojile, fondator şi CEO la Clayton Sleep Institute, din St. Louis, Statele Unite.

1. Fă-ţi un jurnal al grijilor

Înainte de culcare, rezervă-ţi 10 minute pentru a scrie problemele cu care te confrunţi, de la muncă sau de acasă, griji pe care ţi le faci în legătură cu anumite aspecte ale vieţii tale, întrebări care te frământă. Să scrii aceste probleme nu te va ajuta să le rezolvi, însă te va elibera de ele, cel puţin până a doua zi. Diferenţa este că pe timpul nopţii vei dormi mai liniştit.

2. Fă o baie

Apa te linişteşte şi poţi scăpa astfel de stres. În plus, apa călduţă relaxează organismul şi te vei simţi mai pregătit pentru somn. Adu-ţi aminte cât de repede adorm copiii după ce le faci baie şi te vei convinge să încerci şi tu. Acelaşi efect îl poţi obţine şi dacă bei înainte de culcare o ceaşcă de ceai verde fără cofeină.

3. Spune o rugaciune sau mediteaza

Iti aduci aminte, cand erai copil, ca mama te punea sa zici o rugaciune inainte de culcare? Indiferent de credinta ta, o rugaciune inainte de culcare te ajuta sa-ti eliberezi creierul si astfel nu te vei mai fatai de pe o parte pe alta gandindu-te la diverse probleme. Acelasi efect il obtii si prin meditatie.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro