Lucruri care îţi afectează somnul

Află care sunt duşmanii ce pândesc în dormitorul tău, sabotându-ţi somnul, şi recapătă-ţi orele de odihna pe care le meriţi din plin!

RomaniaTV.net
24 oct. 2012, 10:01
Lucruri care îţi afectează somnul

Salteaua

Centrul pentru Somn din Edinburgh, Scotia, a descoperit că saltelele de ultima generaţie îţi asigură până la 42 de minute de somn în plus pe noapte. Veli Solyali, expert în problemele somnului şi chiropractician, recomandă să testezi o saltea cel puţin 5 minute. “Întinde-te pe ea şi, dacă eşti cu partenerul, roagă-l să facă la fel”, spune el. Urmăreşte să fie confortabilă – n-ar trebui să o resimţi prea rigidă sau prea moale. “Indiferent pe care o alegi în final, ai grijă s-o schimbi după 10 ani, pentru că structura de rezistenţă se slăbeşte în timp, chiar dacă garanţia ei o recomandă la 15”.  Iar pernele înlocuieşte-le după 2-3 ani.

Nivelul scăzut al concentraţiei zahărului în sânge

Ştii deja că cina trebuie luată cu cel puţin 2 ore înainte de culcare, pentru a preveni indigestiile nocturne, însă dacă te bagi în pat nemâncată e posibil să nu adormi. “Lipsa alimentaţiei duce la hipoglicemie, drept urmare organismul se simte «dator» să elibereze adrenalina – substanta care te agită”, explica dr. John Briffa. Mănâncă iaurt şi nuci înainte de culcare, deoarece ambele contin triptofan, precursorul serotoninei, care este un antidepresiv natural.

Citeşte pe Cosmopolitan.ro de ce perdelele şi aşternuturile creponate dăunează somnului tău.