BNR îşi cumpără blindate pentru transportul de valori

BNR cumpără şase maşini blindate pentru transport de valori, pentru care va plăti aproape un milion de euro fără TVA. Furnizorul este o companie din Cehia care produce inclusiv maşini pentru uz militar. Reprezentanţii BNR spun că, prin astfel de achiziţii, banii ţării sunt în siguranţă.

RomaniaTV.net
18 ian. 2013, 16:32
BNR îşi cumpără blindate pentru transportul de valori

„Transporturile băncii circulă în felul următor: trei maşini blindate, una în care sunt banii, o maşină de securitate în faţă, o maşină de securitate în spate, jandarmi, mitraliere, tot ce vreţi. E o descurajare totală”, a declarat pentru România TV purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale, Adrian Vasilescu.

Aşa că blindatele speciale comandate în Cehia se potrivesc perfect nevoii băncii centrale. Mai mult, astfel de achiziţii fac bine economiei, dar şi statului. „E un lucru bun şi pentru bugetul ţării, că noi nu luăm bani de la buget ca să cumpărăm. Cumpărăm din banii noştri. Dar la 1 milion de euro mai adăugăm 24% TVA, pe care BNR, tot din banii ei, îi varsă bugetului ţării”, a mai spus Vasilescu.

De curând, Banca Naţională a cumpărat cinci limuzine de lux la un preţ de peste 130.000 euro bucata. Pe lista de cumpărături a BNR s-au mai aflat anul trecut 13 autoturisme de teren, dar şi veselă fină de porţelan, brodată cu fir de aur.