Bela Karoly, artizanul deposedării Cătălinei Ponor de bronzul de la bârnă, la JO 2012 VIDEO

Cătălina Ponor a pierdut scandalos medalia de bronz la bârnă, la JO 2012, din cauza unei contestaţii depuse de antrenorul român al americancei Alexandra Raisman. Artizanul deposedării Cătălinei a fost însă un alt român, mult mai celebrul Bela Karoly.

RomaniaTV.net
09 aug. 2012, 13:01
Bela Karoly, artizanul deposedării Cătălinei Ponor de bronzul de la bârnă, la JO 2012 VIDEO

După încheierea finalei la bârnă, Cătălina Ponor era pe locul trei şi avea medalie de bronz la unul dintre aparatele sale favorite. Avusese câteva ezitări pe aparat, însă nota primită a plasat-o pe ultima treaptă a podiumului, după încheierea tuturor evoluţiilor. Numai că, atunci când sportivele se pregăteau să părăsească spaţiul de concurs s-a anunţat că antrenorul americancei Aly Raisman, românul Mihai Brestyan, făcuse contestaţie.

Raisman, ultima sportivă care evoluase la bârnă, avea o notă cu o zecime mai mică decât a Cătălinei. Au urmat câteva minute de emoţii uriaşe, la finele cărora nota pentru dificultate primită de Raisman a fost mărită, foarte convenabil, cu o zecime. A egalat-o pe româncă la total, dar a depăşit-o la execuţie, având mai multe note mai mari primite.

VEZI exerciţiile lui Ponor şi Raisman, la bârnă. A fost FURATĂ Cătălina?

După anunţarea rezultatului, toată lumea l-a felicitat pe Brestyan pentru inspiraţia de a depune contestaţie, dar acum a apărut dovada că artizanul procedurii a fost de fapt Bela Karoly. Fostul antrenor al lotului de gimnastică al României din anii ’70 se afla în tribună şi, imediat după anunţarea notei americancei a ţâşnit din scaun, făcându-i semn lui Brestyan să depună contestaţie. Mihai Brestyan a înţeles destul de greu mesajul, dar totuşi a ajuns în timp util la masa Juriului de apel pentru a completa formularul, cu ajutorul unui oficial.