Anul acesta, mai mulţi turişti pe litoral însă cu putere mai mică de cumpărare, comparativ cu 2012

Numărul turiştilor aflaţi pe litoralul românesc în acest sezon estival este estimat a fi mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, dar puterea de cumpărare a acestora este mai mică în prezent.

RomaniaTV.net
19 iul. 2013, 17:51
Anul acesta, mai mulţi turişti pe litoral însă cu putere mai mică de cumpărare, comparativ cu 2012

„Se poate şi mai bine referitor la numărul turiştilor de pe litoral. Stăm bine, dar din acest moment ne aşteptăm la sosiri şi mai însemnate, pentru că se termină perioada de examene şi începe cu adevărat vacanţa mare. În acest moment, vânzările au mers mai bine, cu 20% mai mult. Numărul de turişti creşte constant în fiecare weekend. E adevărat, au fost şi weekend-uri puţin ploioase şi au afectat vânzările. Însă aş estima că vara se va încheia cu o creştere faţă de vara anului trecut. Dar puterea de cumpărare a turistului român este mai mică. Chiar dacă numeric putem să stăm bine, mai bine totuşi la nivelul sezonului decât anul trecut, la nivel de încasări se stă mai slab. Acesta este răspunsul pe care îl primim de la operatorii privaţi, fie că vorbim de hotelieri, restaurante, cluburi, terase etc”, a susţinut reprezentanta ALDD.

VEZI: Oferte turistice cu all inclusive pentru litoralul românesc

Referitor la numărul turiştilor aflaţi pe litoralul românesc, aceasta a spus că nu există o centralizare care să fie făcută în mod oficial de ministerul de resort.

„Este greu de spus câţi turişti sunt pe litoral. Ministerul nici în acest moment al anului 2013 nu dispune de un sistem informatic de evidenţă a turiştilor. Noi, asociaţiile patronale, nu vom putea spune niciodată ceva ce nu poate spune autoritatea publică a statului. Deci, este greu de vorbit în cifre. Cifrele ar trebui să existe la autoritatea statului”, a afirmat Corina Martin, potrivit Agerpres.

Hotelierii de pe litoral au estimat că la mijlocul acestei săptămâni, în staţiunile româneşti de la Marea Neagră, erau înregistraţi peste 110.000 de turişti, circa 30.000 dintre aceştia optând pentru staţiunea Mamaia.