Antonescu îi dă REPLICA lui Dragnea: PSD pare mult mai COOPERANT cu Băsescu, PNL nu i-a criticat

Scandal în USL din cauza racolărilor. După ce Liviu Dragnea a atacat duminică seara PNL, reproşându-i că a creat "o fisură" în USL prin racolarea unor lideri de la PDL, Crin Antonescu i-a dat o replica. Antonescu a declarat că unitatea USL nu are de suferit prin venirea unor membri de la PDL la PNL şi că nimeni din PNL nu i-a criticat pe cei de la PSD pentru atitudinea cooperantă pe care o au avut-o faţă de preşedintele Traian Băsescu în campania electorală.

RomaniaTV.net
11 mart. 2013, 09:16
Antonescu îi dă REPLICA lui Dragnea: PSD pare mult mai COOPERANT cu Băsescu, PNL nu i-a criticat

„Nu avem de-a face cu un asemenea fenomen şi nu îmi aduc aminte ca cineva din PNL să fi intrat la idei atunci când o sumă de alţi oameni din PD cu funcţii importante şi ei s-au înscris în decursul vremii la PSD. Repet, ceea ce este important este că nu văd de ce se vorbeşte despre un asemenea fenomen, de ce se foloseşte pluralul şi nu văd cu ce USL este pusă în pericol”, a spus Crin Antonescu pentru Gândul.

Antonescu i-a transmis lui Dragnea că PSD că nu are de ce să-şi facă griji în privinţa unei eventuale rupturi a USL.

„Exact aşa cum eu, împreună cu colegii din conducerea PNL, am putut să prevenim fisuri atunci când a existat impresia că PSD, că domnul Ponta, că domnul Dragnea s-au apropiat de Traian Băsescu mai mult decât lăsau impresia în campania electorală, aşa sunt convins că şi conducătorii PSD vor găsi capacitatea şi mijloacele pentru a preveni interpretări greşite sau fisuri. (…) Ce este interesant că în timp ce par mult mai cooperanţi cu preşedintele Băsescu, lucru pentru care nu i-a criticat nimeni în PNL, cei din PSD par extrem de temători în legătură cu venirea unor oameni din PDL la noi. Încă o dată o spun nu avem de-a face cu un asemenea fenomen, nu au niciun motiv de îndoială, nici cei din PSD şi mai ales alegătorii noştri”, a mai spus Antonescu.

Liviu Dragnea consideră că o apropiere a PNL de PDL poate pune probleme în cadrul USL, afirmând că PSD a luat decizia de a nu primi democrat-liberali în rândurile partidului. „Nu aş fi fericit dacă intrările pedeliştilor în PNL se vor înmulţi”, a declarat vicepremierul, duminică seară, la România TV.

„Nu aş fi fericit dacă intrările pedeliştilor în PNL se vor înmulţi. Dacă aceste cazuri se înmulţesc există riscul să avem fisuri în judeţe în cadrul USL. Nu ne permitem să le spunem colegilor noştri pe cine să ia, sau pe cine nu se ia, dar trebuie să fim atenţi. O apropiere a PNL de PDL pune serios sub semnul întrebării funcţionarea USL. Trebuie să ne gândim serios dacă vrem să rupem USL, sau vrem să-l păstrăm. Cred că până la urmă nu vom ajunge acolo. Într-un judeţ unde un lider important PDL a fost ani de zile într-un scandal foarte mare, într-o luptă serioasă şi cu PNL şi cu PSD şi de a doua zi să intre în USL e o problemă şi dacă aceste cazuri se înmulţesc începem să avem probleme în judeţe şi atunci există riscul foarte mare să apară fisuri din judeţe. La Mehedinţi, am vorbit cu d-nul Duicu, care era foarte nervos după ce a intrat dnul Stănişoară”, a declarat Liviu Dragnea.