Dragnea: Apropierea PNL de PDL pune sub semnul întrebării USL. Să ne gândim dacă vrem să rupem USL

Liviu Dragnea consideră că o apropiere a PNL de PDL poate pune probleme în cadrul USL, afirmând că PSD a luat decizia de a nu primi democrat-liberali în rândurile partidului. "Nu aş fi fericit dacă intrările pedeliştilor în PNL se vor înmulţi", a declarat vicepremierul, duminică seară, la România TV.

RomaniaTV.net
10 mart. 2013, 19:25
Dragnea: Apropierea PNL de PDL pune sub semnul întrebării USL. Să ne gândim dacă vrem să rupem USL

„Nu aş fi fericit dacă intrările pedeliştilor în PNL se vor înmulţi. Dacă aceste cazuri se înmulţesc există riscul să avem fisuri în judeţe în cadrul USL. Nu ne permitem să le spunem colegilor noştri pe cine să ia, sau pe cine nu se ia, dar trebuie să fim atenţi. O apropiere a PNL de PDL pune serios sub semnul întrebării funcţionarea USL. Trebuie să ne gândim serios dacă vrem să rupem USL, sau vrem să-l păstrăm. Cred că până la urmă nu vom ajunge acolo. Într-un judeţ unde un lider important PDL a fost ani de zile într-un scandal foarte mare, într-o luptă serioasă şi cu PNL şi cu PSD şi de a doua zi să intre în USL e o problemă şi dacă aceste cazuri se înmulţesc începem să avem probleme în judeţe şi atunci există riscul foarte mare să apară fisuri din judeţe. La Mehedinţi, am vorbit cu d-nul Duicu, care era foarte nervos după ce a intrat dnul Stănişoară”, a declarat Liviu Dragnea.

Vicepremierul a afirmat că Victor Ponta nu a ştiut despre trecerea lui Mihai Stănişoară la liberali.

„Din câte ştiu eu domnul Ponta nu a ştiut de aducerea domnului Stănişoară. Apăruse informaţia pe surse că urmază un transfer la PNL şi ne întrebam despre cine e vorba”, a spus Dragnea, adăugând că PSD nu acceptă veniri din partea democrat-liberalilor: „Dacă am da drumul la racolări din PDL probabil că la congres nu ar mai fi avut participanţi. Deocamdată am luat decizia să nu primim de la PDL”.

CITEŞTE ŞI: Dragnea: O împărţire cu multe regiuni nu are sens. Sigur Alexandria nu va fi capitala noii regiuni

În privinţa contrelor apărute între miniştrii liberali şi premier, Liviu Dragnea a precizat că cel puţin pentru moment se poate vorbi doar despre anumite „frecuşuri”.

„Nu sunt controverse de substaţă sau scandaluri între miniştri, sunt frecuşuri. Deocamdată sunt chestiuni minore. Dacă aceste frecuşuri se transformă în conflicte atunci vom avea o problemă, dar rolul nostru, al celor din conducerea USL, e să nu se ajungă la astfel de probleme”, a adăugat Dragnea, dând un exemplu a ceea ce ar putea însemna o problemă majoră: „să nu ne înţelegem politic, PNL să susţină punctul de vedere al unui ministru, noi al prim-ministrului ar crea o problemă”.