ANM: Seceta va afecta grav culturile şi în săptămâna ce urmează, în toată ţara

Seceta se va menţine, în intervalul 7-14 august 2012, în regiunile agricole din sud-estul, sudul şi estul ţării, potrivit unei informări privind fenomenul de secetă în România în 2012, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

RomaniaTV.net
07 aug. 2012, 10:10
ANM: Seceta va afecta grav culturile şi în săptămâna ce urmează, în toată ţara

Prognoza meteorologică pentru intervalul 7-14 august 2012 estimează precipitaţii, în general slabe cantitativ, în zonele agricole din jumătatea estică a ţării, iar pentru restul teritoriului acestea vor fi doar pe arii restrânse, scrie agerpres.ro.

„În aceste condiţii, seceta pedologică cu diferite grade de intensitate, respectiv extremă, puternică şi moderată, se va menţine în regiunile agricole cele mai afectate din sud-estul, sudul şi estul ţării”, mai arată ANM.

La data de 6 august 2012, conţinutul de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm, în cultura de porumb neirigată, înregistra valori scăzute şi deosebit de scăzute, pe aproape întreg teritoriul agricol al ţării.

Pe de altă parte, potrivit ANM, în cea mai mare parte a Banatului, precum şi local în nord-vestul Olteniei şi al Munteniei, vestul Moldovei şi sudul Crişanei, rezerva de apă prezintă valori satisfăcătoare.