Anchetă la Grădina Zoologică din Sibiu. Uciderea tigrului siberian s-a lăsat cu dosar penal

După ce un tigru a scăpat ieri din cuşcă, iar autorităţile au fost nevoite să îl împuşte, o anchetă a fost demarată la Grădina Zoologică din Sibiu. Din primele informaţii, tigrul ar fi scăpat după ce un îngrijitor a lăsat uşa întredeschisă. Poliţiştii încearcă acum să afle cum s-a petrecut totul şi dacă bărbatul este vinovat de incident.

RomaniaTV.net
14 dec. 2011, 07:25
Anchetă la Grădina Zoologică din Sibiu. Uciderea tigrului siberian s-a lăsat cu dosar penal

UPDATE: Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu a înregistrat o cauză penală în legătură cu incidentul petrecut la Sibiu în cursul zilei de marţi, când un tigru a scăpat de la Grădina Zoologică din localitate, iar după câteva ore de căutări a fost găsit şi împuşcat, informează, miercuri, Ministerul Public, potrivit Mediafax.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu a fost înregistrată o cauză penală în legătură cu incidentul petrecut la Sibiu în cursul zilei de 13 decembrie 2011, când un tigru a scăpat de la Grădina Zoologică din localitate, iar după câteva ore de căutări a fost găsit şi împuşcat. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirea răspunderii judiciare”, se arată în comunicatul Ministerului Public.

Poliţia din Sibiu a declanşat cercetări cu privire la împrejurările care au condus la uciderea tigrului care scăpase de la Grădina Zoologică din neglijenţa unui îngrijitor, împuşcarea animalului făcându-se într-o situaţie neconformă, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Poliţia verifică dacă vânătorul care a ucis animalul, aparţinând unei specii protejate, a respectat normele legale. De asemenea, sub coordonarea Parchetului, se fac investigaţii pentru lămurirea tuturor aspectelor în cazul uciderii tigrului.

Se fac mai multe cercetări interne la Grădina Zoologică din Sibiu, pe de o parte, şi pe de altă parte Poliţia face ancheta ei pentru a se stabili cum a ieşit tigrul din cuşcă. Primele date arată că animalul a ieşit după ce un îngrijitor a lăsat deschisă uşa uşa cuştii în care era închis animalul. Astfel, tigrul a ajuns pe stradă, iar oamenii din  cartierul Valea Aurie s-au aflat în pericol.

Angajatul neatent este cercetat şi riscă să-şi piardă locul de muncă şi să primească şi o amendă.

Filmul urmăririi tigrului prin Sibiu: VIDEO Tigrul evadat din Grădina Zoologică a fost împuşcat. Vezi şirul de bâlbâieli ale autorităţilor

Reacţiile asociaţiilor pentru protecţia animalelor au fost dezaprobatoare: Vier Pfoten, despre tigrul ucis în Sibiu: Nu s-a încercat salvarea lui
WWF România, despre tigrul omorât: Pentru a folosi o armă cu gloanţe este nevoie de autorizaţie