Vier Pfoten, despre tigrul ucis în Sibiu: Nu s-a încercat salvarea lui

Veronic Tulpan, de la asociaţia pentru protecţia animalelor Vier Pfoten, a declarat pentru RTV.net că îi pare rău că autorităţile nu au precizat dacă a existat un plan de capturare a tigrului evadat de la Grădina Zoologică din Sibiu, pentru că au lăsat impresia că au avut doar un plan de ucidere a animalului.

13 dec. 2011, 11:36
Vier Pfoten, despre tigrul ucis în Sibiu: Nu s-a încercat salvarea lui

„Lucrurile nu au mers spre o soluţie pozitivă, nu s-a încercat salvarea lui”, a spus Veronica Tulpan.

Reprezentantul Vier Pfoten a precizat că la Grădina Zoologică din Sibiu există o problemă de management. „Oamenii care lucrează la grădinile zoologice trebuie să fie mai instruiţi, trebuie să existe standarde minime de protecţie a oamenilor”, a spus Veronica Tulpan.

„Sper ca responsabilul să plătească pentru neglijenţa sa, pentru că din cauza asta a murit un animal nevinovat„, a mai spus ea pentru RTV.net.

Un tigru a evadat, marţi dimineaţă, de la Grădina Zoologică din Sibiu, fiind alertaţi pompierii, Poliţia, Asociaţia Vânătorilor şi echipajele SMURD.

Tigrul a fost împuşcat mortal de către un vânător după ce a încercat să îl atace pe medicul veterinar. Veterniarul Grădinii Zoologice a declarat pentru RTV că situatia creată a fost foarte gravă, tigrul fiind foarte periculos. „Dacă foloseam tranchilizant nu îl puteam opri imediat”, a declarat Liviu Todescu, medicul veterinar atacat.

CITEŞTE ŞI REACŢIA WWF ROMÂNIA: WWF România, despre tigrul omorât: Pentru a folosi o armă cu gloanţe este nevoie de autorizaţie