Actorul Şerban Ionescu, transferat la o clinică din Germania

Şerban Ionescu a fost transportat, miercuri, cu un avion, la o clinică din Germania, actorul fiind însoţit pe durata zborului spre Munchen de un echipaj SMURD.

RomaniaTV.net
30 mai 2012, 06:48
Actorul Şerban Ionescu, transferat la o clinică din Germania

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a spus că Şerban Ionescu a fost preluat de la Spitalul SRI din Baloteşti de un echipaj SMURD şi dus la aeroport, de unde a plecat cu o aeronavă spre Munchen.

Echipajul SMURD l-a însoţit pe Şerban Ionescu până la aeroportul din Munchen, de unde a fost preluat cu o ambulanţă şi dus la clinica privată unde urmează să fie tratat. Actorul Şerban Ionescu este transportat la Munchen cu un avion privat.

Şerban Ionescu a fost diagnosticat, în urmă cu aproape un an, cu borelioză, o boală gravă provocată de muşcătura unei căpuşe.

La jumătatea lunii mai, Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii cu 88.000 lei pentru tratamentul în străinătate al actorului Şerban Ionescu, banii fiind acordaţi din Fondul de rezervă.

Executivul a purtat discuţii cu reprezentanţii unei clinici din Germania, pentru asigurarea tratamentului medical. Starea de sănătate a lui Şerban Ionescu se ameliorase şi continua tratamentul cu antibiotice, anunţa atunci Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, declara că actorul Şerban Ionescu va merge într-o clinică din străinătate întrucât în România nu există posibilitatea de a face investigaţii pentru stabilirea unui diagnostic concret, fiind un caz cu care specialiştii nu s-au mai întâlnit. „Există dificultate de diagnostic, nu avem posibilitatea de a face investigaţii, vorbim de două sau trei posibile diagnostice”, a spus Vasile Cepoi.