Guvernul vrea să-l ajute pe Şerban Ionescu. Banii ar putea fi acordaţi din Fondul de rezervă

Guvernul doreşte să finanţeze tratamentul lui Şerban Ionescu. Premierul Victor Ponta a discutat deja în acest sens cu miniştrii Sănătăţii şi Finanţelor.
Romania TV
15 mai 2012, 12:02
Guvernul vrea să-l ajute pe Şerban Ionescu. Banii ar putea fi acordaţi din Fondul de rezervă

Guvernul analizează varianta finanţării unui eventual tratament în străinătate al actorului Şerban Ionescu, diagnosticat cu borelioză, premierul Victor Ponta discutând deja în acest sens cu miniştrii Sănătăţii şi Finanţelor. Banii necesari unui astfel de tratament medical ar putea fi acordaţi din Fondul de rezervă. Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, este aşteptat să-i prezinte premierului, în cursul zilei de miercuri, o informare pe această temă, informează Mediafax.

„Este dreptul lui, statul trebuie să-l ajute. El şi soţia lui, Magda Catone, sunt nişte actori minunaţi. Mă bucur că Guvernul îl ajută pe Şerban”, a declarat Rodica Popescu Bitănescu pentru România TV.

„Mi se pare extraordinar gestul Guvernului de a-l ajuta pe Şerban. Noi suntem mult mai puţini actori în România. Sunt şocat de suferinţele lui Şerban Ionescu”, a spus Florin Zamfirescu.

Şerban Ionescu s-a îmbolnăvit de borrelia, o maladie care afectează sistemul muscular şi cel neurologic. Medicamentele nu au avut efectul scontat, starea lui de sănătate s-a agravat, fiind internat la spitalul S.R.I. „Agappia Ionescu”, însa chiar şi specialiştii de aici s-au văzut neputincioşi în faţa acestei situaţii.

Medicii nu prea au soluţii, aşa că i-au spus că trebuie să meargă la Viena, unde să facă un tratament constant. Acolo au mai fost multe astfel de cazuri şi chiar ar avea şanse reale să se facă bine.

Colegii actorului, în frunte cu Horaţiu Malaele şi Silviu Biriş, au pornit o campanie de strângere de fonduri, tratamentul pentru borrelia fiind unul foarte costisitor.

Potrivit sursei citate, Şerban şi Magda nu au banii necesari pentru a merge la Viena, aşa că trebuie ajutaţi. Şerban nu şi-a dorit strângerea de fonduri, lui nu-i place să se vaite, să ştie lumea că suferă. Horaţiu Malaele s-a dus la el personal şi i-a explicat că trebuie să se lase ajutat.

Pentru marele actor s-a creat un cont în care toţi cei care doresc pot dona bani, iar pe data de 26 mai se va juca piesa „Dineu cu prosti”, în care actorul a interpretat un rol. Atunci va avea loc evenimentul de strângere de fonduri propriu-zis, pentru ca Şerban să poată pleca la tratament la Viena.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Țara bogată care oferă burse pentru studenții români. Se poate aplica online: “Credem foarte mult în sistemul educațional românesc”
Capital.ro
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Legea care ar putea influența veniturile românilor, la un pas să fie votată în Parlament
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Se dau 500 DE LEI OBLIGATORIU în România. Marcel Ciolacu: E directivă europeană
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'