25,5 milioane de euro, fonduri europene pentru irigaţii. Vezi cine şi când poate beneficia

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) pune la dispoziția fermierilor, în perioada 3–28 septembrie 2012, fonduri europene nerambursabile pentru finanțarea proiectelor de irigaţii şi lucrări de îmbunătăţiri funciare.

RomaniaTV.net
14 aug. 2012, 09:08
25,5 milioane de euro, fonduri europene pentru irigaţii. Vezi cine şi când poate beneficia

Fondurile, în valoare totală de 25,5 milioane euro, sunt alocate pentru „Irigaţii şi alte lucrări de îmbunătăţiri funciare” și pot fi solicitate pentru investiţii în modernizarea sau retehnologizarea sistemelor de irigaţii, inclusiv pentru staţii de pompare sau de contorizare, precum și pentru lucrări de îmbunătăţiri funciare care să asigure funcţionarea optimă a sistemelor de irigaţii.

Cei interesaţi de acest tip de investiţii pot primi până la 1 milion euro, sumă care acoperă 100% din totalul cheltuielilor eligibile pentru investiţiile de utilitate publică ce deservesc întreaga comunitate.

Pentru investiţiile de utilitate publică ce deservesc doar o parte din comunitate, sprijinul financiar nerambursabil este de 75% din totalul cheltuielilor eligibile. În acest caz, ajutorul public acordat nu va putea depăși 750.000 euro pentru un proiect.

Plafonul minim acceptat pentru un proiect finanţat prin Măsura 125 este de 5.000 de Euro. Această sumă reprezintă valoarea totală eligibilă a proiectului.

Beneficiarii Măsurii 125–componenta a1 sunt organizaţiile şi federaţiile de utilitate publică ale proprietarilor sau deţinătorilor de terenuri agricole, constituite în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Până în prezent, pentru Măsura 125 „Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii”, APDRP a selectat pentru finanțare 465 de cereri de finanţare, prin care s-au solicitat 524,33 milioane euro aferente. Dintre acestea, 48 de proiecte, cu o valoare de 62,21 milioane euro, prevăd investiţii în infrastructura de irigaţii.