Ponta, despre SUSPENDAREA lui Băsescu: Voi susţine toate deciziile USL VIDEO

Premierul Victor Ponta a anuţat că nu va remite preşedinţiei declaraţia pe propria răspundere a lui Puiu Haşotti prin care acesta dă asigurări că lucrările sale ştiinţifice nu sunt grevate de existenţa unui plagiat. Primul-ministru susţine că nu există un temei legal ca Administraţiei Prezidenţiale să-i fie remis un asemenea document.

RomaniaTV.net
22 iun. 2012, 10:13
Ponta, despre SUSPENDAREA lui Băsescu: Voi susţine toate deciziile USL VIDEO

Categoric nu voi transmite pentru că nu transmit la orice instituţie decât ceea ce este prevăzut în lege„, a răspuns Ponta unei întrebări legate de scandalului numirii lui Puiu Haşotti ca ministru al Culturii.

Cât priveşte posibilitatea iniţierii procedurilor de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, Ponta a spus că o asemenea decizie trebuie luată în USL. „Voi susţine toate deciziile pe care le luăm în cadrul USL„, a declarat preşedintele PSD.

Pe de altă parte, Ponta şi-a exprimat susţinerea faţă de poziţia exprimată de către Crin Antonescu în legătură cu acest scandal. „PSD este într-o alianţă cu PNL şi suntem împreună în toate acţiunile politice. Domnul Crin Antonescu are dreptul, în calitate de copreşedinte al USL, să vorbească în numele USL”, a mai spus Ponta.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a lui Puiu Haşotti în funcţia de ministru al Culturii va avea loc luni, 25 iunie. Traian Băsescu are însă o condiţie pentru a-l numi pe Haşotti: liberalul să dea o declaraţie pe propria răspundere că nu a plagiat. „Cererea lui Băsescu este simpatică”, a spus, în replică, Puiu Haşotti, la România TV. El a depus ulterior la cabinetul premierului declaraţia solicitată de Băsescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că acceptă cererea preşedintelui Traian Băsescu în cazul ministrului desemnat al Culturii, Puiu Haşotti, dacă şeful statului îi va indica temeiul legal al acestei solicitări.

Preşedintele Traian Băsescu nu va primi nici de la Puiu Haşotti şi nici de la Victor Ponta vreo declaraţie referitoare la teza de doctorat sau la lucrările ştiinţifice ale ministrului propus pentru Cultură, a declarat, vineri, preşedintele PNL, Crin Antonescu. Antonescu l-a avertizat pe şeful statului că dacă până luni nu semnează învestirea lui Puiu Hasotti, va cere iniţierea procedurii de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

„Atitudinea preşedintelui este în afara legii, ne arată că în mintea domniei sale continuă să stea ideea că este preşedintele unei republici bananiere şi reflectă domnului Băsescu de a jigni, de a umili partidele şi actualul Guvern. Traian Băsescu nu va primi această declaraţie pentru că nu are dreptul la ea. Au trecut vremurile când îşi putea bate joc de PNL”, a declarat Antonescu arătând că a intervenit pentru a-l împiedica pe Puiu Haşotti să trimită declaraţia.

Liderul liberalilor l-a acuzat pe Băsescu de faptul că încearcă să se comporte în continuare ca un şef de haită, ca un mascul alpha. „Pentru noi preşedintele nu este capul unei haite de lupi, iar dacă nu ştie acest lucru, îl va învăţa. Altfel nu va mai fi preşedinte. Dacă îi plac raporturile de forţă, îi spun că nu va primi nicio hârtie, iar luni, la ora 19.00, îl va investi ca ministru pe Puiu Haşotti fără să crâcnească”, a spus Antonescu.

Preşedintele PNL l-a avertizat pe Traian Băsescu de faptul că îşi riscă mandatul, refuzul investirii fiind un motiv suficient pentru suspendare. „Dacă luni nu semnează investirea, voi cere parlamentarilor PNL să iniţieze procedura de suspendare din funcţie”, a anunţat Antonescu precizând că l-a anunţat şi pe premierul Ponta privind poziţia sa, iar acesta şi-a declarat susţinerea.