Băsescu îl pune pe Haşotti să SEMNEZE că nu a PLAGIAT. Liberalul: O cerere SIMPATICĂ!

Administraţia Prezidenţială a anunţat că ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a lui Puiu Haşotti în funcţia de ministru al Culturii va avea loc luni, 25 iunie. Traian Băsescu are însă o condiţie pentru a-l numi pe Haşotti: liberalul să dea o declaraţie pe propria răspundere că nu a plagiat. "Cererea lui Băsescu este simpatică", a spus, în replică, Puiu Haşotti, la România TV. El a depus ulterior la cabinetul premierului declaraţia solicitată de Băsescu. 

RomaniaTV.net
21 iun. 2012, 13:35
Băsescu îl pune pe Haşotti să SEMNEZE că nu a PLAGIAT. Liberalul: O cerere SIMPATICĂ!

Luând în considerare recentele incidente cu privire la posibilele acte de plagiat de care sunt acuzați o parte dintre membrii Executivului și impactul major negativ asupra României în plan intern și internațional generat de existența unor astfel de suspiciuni, președintele României, domnul Traian Băsescu, i-a solicitat joi, 21 iunie a.c., într-o scrisoare, prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor Ponta, să transmită, până la data depunerii jurământului de învestitură, o declarație pe propria răspundere a ministrului desemnat, domnul Puiu Hașotti, care să ateste că teza sa de doctorat și celelalte opere științifice nu constituie plagiat”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

În replică, Puiu Haşotti spune că cererea şefului statului este simpatică.

Nu am niciun fel de problemă, este o premieră. Sunt subiectul unei premiere. În momentul de faţă eram pregătit să mă îmbrac şi să plec la Guvern să dau o astfel de declaraţie care pe mine mă amuză. Probabil domnul preşedinte crede că paza bună trece primejdia rea, e în regulă. Cererea lui Băsesecu este simpatică„, a declarat Puiu Haşotti, la România TV

Ulterior, Puiu Haşotti a mers la Palatul Victoria şi a depus la cabinetul premierului declaraţia de originalitate a tuturor lucrărilor sale menţionate în CV.

El a declarat că preşedintele Traian Băsescu a formulat o astfel de cerere probabil „din simpatie” şi că speră să nu rezulte astfel un precedent periculos. Haşotti a mai precizat că a depus acest document deoarece respectă instituţia prezidenţială şi nu are nimic de ascuns, sperând ca acest subiect să fie închis.

„Domnule preşedinte al României, Traian Băsescu, subsemnatul Haşotti Puiu, senator PNL, ministru desemnat al Culturii şi Patrimoniului Naţional, declar pe propria răspundere că toate publicaţiile menţionate de mine în CV sunt creaţii proprii şi nu sunt susceptibile de plagiat. Nu am o pregătire juridică, dar îndrăznesc să reflectez îndelung asupra legalităţii cererii dumneavoastră. Probabil că unul dintre motive se datorează simpatiei pe care mi-o purtaţi. Aş dori, domnule preşedinte, ca acest răspuns la solicitarea dumneavoastră să nu constituie un precedent periculos. Depun această declaraţie la cabinetul domnului prim-ministru Victor Ponta, care va decide asupra oportunităţii înaintării ei către dumneavoastră”, este textul documentului depus de Haşotti la cabinetului premierului şi adresat preşedintelui Traian Băsescu.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a lui Puiu Hașotti în funcția de ministru al Culturii și Patrimoniului Național va avea loc la Palatul Cotroceni, luni, 25 iunie a.c., la ora 19.00.

Premierul Victor Ponta a transmis miercuri Preşedinţiei propunerea de numire a lui Puiu Haşotti pentru postul de ministru al Culturii, după ce Mircea Diaconu şi-a dat demisia din funcţie.