Bilanţ dezamăgitor la Transporturi: 117 kilometri de autostradă promişi, 53 realizaţi

Deşi la începutul anului Ministerul Transporturilor promitea 117 kilometri de autostradă, 2011 a fost mai degrabă un an al atribuirilor de contracte decât unul cu tăieri de panglici. Se pare că autorităţile păstrează realizările pentru 2012, an electoral.

RomaniaTV.net
20 dec. 2011, 09:16
Bilanţ dezamăgitor la Transporturi: 117 kilometri de autostradă promişi, 53 realizaţi

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, promitea la începutul lui 2011 că în acest an vor fi finalizaţi 117 kilometri de autostradă. Acum, la ora bilanţului, realizările nu sunt nici la jumătate din ceea ce se promitea. În total, au fost inauguraţi în 2011 53 de kilometri de autostradă: 21 pe Autostrada Soarelui, inauguraţi, e drept, de două ori, după finalizarea fiecărui sens, şi 32 pe Autostrada Arad – Timişoara.

La sfârşitul lunii iulie, Anca Boagiu şi premierul Emil Boc au tăiat panglica la noul tronson finalizat pe A2, cu o lungime de 21 de kilometri. Era însă funcţional doar pe un sens, astfel că după două luni, după ce au fost finalizate lucrările şi la celălalt sens, tronsonul a fost inaugurat din nou.

În urmă cu câteva zile a fost inaugurată Autostrada Arad – Timişoara, cu o lungime de 32 de kilometri.

Cea mai mare dezamăgire vine de la Autostrada Bucureşti – Ploieşti, care ar fi trebuit finalizată luna aceasta, însă va fi deschisă cel mai probabil abia în aprilie 2012.