Zodiac românesc folcloric. Vezi care este zodia ta şi ce spune despre tine

Ca orice naţie cu credinţe vechi, ascunse în negura timpului, românii au şi ei diverse preziceri mistice, cu privire la caracterul fiecărei persoane. Deşi pare ciudat, pe meleagurile noastre au existat ghicitori care au încercat să desluşească felul în care se va manifesta o persoană în viaţă, după luna în care s-a născut.

RomaniaTV.net
08 apr. 2013, 06:42
Zodiac românesc folcloric. Vezi care este zodia ta şi ce spune despre tine

Astfel, a luat nastere zodiacul romanesc folcloric, in care zodiile sunt urmatoarele:

Zodia Tapului (luna lui gerar – ianuarie)

Cei nascuti sub acest semn zodiacal vor avea caracter alunecos. Din batrani se stie ca Tapii sunt persoane frumoase, semete, mandre dar care sunt de-a dreptul viclene si stiu sa foloseasca cuvintele pentru a-si urma interesul. Totodata, sunt caracterizati drept persoane care stiu sa ticluiasca destul de bine planuri malitioase si care se bazeaza pe carisma lor pentru a obtine ceea ce isi doresc si nu pe munca. Tapii vor cauta sa faca avere de-a lungul vietii, insa norocul nu le va surade mereu. Cu sanatatea se pot astepta sa aiba probleme de natura cardiaca. Pe de alta parte, cei nascuti sub acest semn zodiacal au un organism puternic din punct de vedere al musculaturii si oaselor.

Zodia Udatorului (luna lui faurar – februarie)

Cei nascuti sub acest semn zodiacal se vor bucura de o viata indestulata. Vor fi persoane blande si care vor alege sa studieze mult, lucru care le va aduce, in cele din urma, foloase materiale. Vor fi persoane atractive din punct de vedere fizic, ceea ce le va aduce multe beneficii. Baietii nascuti in zodia Udatorului se vor insura de tineri si vor avea vieti linistite alaturi de sotiilelor. Fetele nascute sub acest semn zodiacal vor avea parte de mai multi barbati pana sa isi gaseasca linistea. Avantajul mare ai acestor nativi este ca, pe langa faptul ca vor studia mult, vor incerca sa si imparta celor apropiati din intelepciunea lor.

Zodia Pestilor (luna lui martisor – martie)

Cei nascuti sub acest semn zodiacal vor fi persoane mandre care se vor supara repede. Vor pretui onoarea si vor fi avizi de cunoastere. De aceea vor alege un destin care-i va purta pe meleaguri necunoscute, lucru ce ii va intari si ii va face sa stie ce fel sa abordeze diferitele probleme ale vietii. Vor da de bogatii in perindarile lor si vor sti sa le imparta cu cei din jur. Sunt oameni lesne de iubit si de aceea se vor inconjura cu foarte multi prieteni care nu vor ezita sa le sara in ajutor la nevoie.

Zodia Berbecului (luna lui prier – aprilie)

Nativii acestei zodii sunt unii dintre cei mai aprigi din horoscopul folcloric romanesc. Sunt persoane manioase si care nu se vor sfii sa foloseasca graiul pentru a face rau. Pe de alta parte, sunt caracterizati de indrazneala, de curaj si de dorinta de a castiga. Cei nascuti sub acest semn zodiacal au o predispozitie de a se razboi in orice situatie si sa incerce sa castige orice tip de lupta. Sunt persoane pentru care valoarea banului conteaza foarte mult si primeaza in fata tuturor celorlalte valori.

Zodia Taurului (luna lui florar – mai)

Cei nascuti sub acest semn vor fi copii care se vor maturiza repede. Vor incepe de timpuriu sa inteleaga valoarea banului si nu vor avea ocazia sa se bucure prea mult de aniii tineretii. Insa acest lucru nu se va intampla din cauza problemelor financiare ci va veni pur si simplu din dorinta lor de a deveni “oameni mari”. Cei nascuti in aceasta luna vor avea de intampinat insa o serie de probleme la capitolul sentimental. Din cauza ca nu se vor xa prea mult pe relatiile interumane, vor pierde din capacitatea de a intelege fiintele de sex opus. Vor avea parte de bogatie, doar daca vor munci din greu.

Zodia Gemenilor (luna lui ciresar iunie)

Oameni glumeti din fire, cei nascuti sub acst semn zodiacal vor lua de multe ori greutatile vietii in ras. Iar acestea nu vor conteni sa apara, cel putin in prima parte a vietii. Chiar daca sunt puternici, daca au momente de relaxare devin nestatornici. Le place viata, vinul bun si le place sa experimenteze foarte mult. Vor incepe sa se gandeasca la avere de devreme avand in vedere ca le plac banii dar vor si citi foarte mult si vor invata din filosofie. Le place sa descurce sufletul uman si sa dea solutii pentru problemele altora desi de multe ori nu reusesc sa le rezolve pe ale lor.

VEZI CELELALTE ZODII PE LYLA.RO.