Ziua cea mai călduroasă. RECORD de temperatură la Giurgiu: 42 de grade la umbră

Marţi, arșița își spune cuvântul în România. Este cea mai călduroasă zi din ultimii cinci ani La prânz, termometrul a arătat 42 de grade Celsius la Giurgiu. La soare, temperaturile au trecut de 50 de grade. Meteorologii au emis şi un COD PORTOCALIU, valabil pentru zilele de luni şi marţi, unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi.

RomaniaTV.net
07 aug. 2012, 12:08
Ziua cea mai călduroasă. RECORD de temperatură la Giurgiu: 42 de grade la umbră

În toată țara, de altfel se înregistrează cele mai înalte valori de până acum. În mai multe oraşe temperaturile au depăşit 40 de grade. Şi Capitala s-a transformat într-un cuptor care încinge betoanele şi face ca aerul să fie greu respirabil. Aerul nord-african și cerul fără niciun nor vor aduce până la 41-42 grade în termometre.

Doar în nord, nord-est și la munte e o idee mai răcoare pentru că vântul suflă mai tare. Izolat vor fi și averse și descărcări electrice.

Meteorologii au emis COD PORTOCALIU pentru Oltenia, Muntenia şi Moldova. Restul ţării se află sub avertizare COD GALBEN de caniculă. În ciuda valului de caniculă din ultimele zile, meteorologii au şi veşti bune. Începând de miercuri, vremea se răcoreşte.

Vezi şi PROGNOZA METEO PE TREI ZILE