Zgonea: Era penibilă o Comisie specială dacă Antonescu a spus că Roşia Montană intră pe procedură

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că nu-şi mai avea rostul o comisie specială pe Roşia Montană în condiţiile în care preşedintele Senatului a comunicat public că va trimite în Biroul Permanent al Senatului proiectul la Comisia de administraţie din acest for, transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
09 sept. 2013, 12:57
Zgonea: Era penibilă o Comisie specială dacă Antonescu a spus că Roşia Montană intră pe procedură

„Preşedintele Senatului a comunicat public că va trimite în Biroul Permanent al Senatului proiectul la Comisia de administraţie a Senatului. Pe cale de cosecinţă, Comisia specială nu-şi mai avea rostul. Domnia sa a comunicat şi am văzut video şi audio”, a spus Valeriu Zgonea.

El a arătat că era penibil să mai facă o Comisie specială după acest anunţ.

„În momentul în care ai anunţat că Biroul Permanent al Senatului, o trimiţi la Comisia de administaţie, nu era penibil să mai facem o comisie specială? Şi care era fondul comisiei speciale?”, a spus Zgonea.

Întrebat dacă a vorbit personal cu Crin Antonescu, Valeriu Zgonea a răspuns: „Da. Bineînţeles. A fost o decizie la USL. Eu am primti o decizie USL pe care o pun în aplicare, nu fac nimic de capul meu, suntem o guvernare şi aşa mergem”.

De asemenea, el a povestit că înainte Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a avut o discuţie cu liderii grup parlamentar, care arătau contradicţia dintre decizia USL şi trimiterea proiectului la Comisia de Administraţie a Senatului.

„Eu am avut înainte Biroului Permanent al Camerei o discuţie cu liderii grup parlamentar şi mi-au spus: «Domnul Zgonea, tu zici una, dar uite ce s-a declarat aici, că se trimite la Comisia de administraţie». Şi am spus: «Domne, iertaţi-mă, înseamnă că eu nu am informaţia care trebuie»”, a povestit Valeriu Zgonea.

Preşedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat, luni, că ideea înfiinţării comisiei speciale privind proiectul Roşia Montană nu are nicio legătură cu poziţia exprimată împotriva demarării proiectului, precizând că el însuşi a pledat pentru constituirea acestui for.

Preşedintele Senatului a declarat că în situaţia în care nu mai au loc Birouri Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, atunci proiectul de lege privind Roşia Montană va intra pe circuitul legislativ uzual, respectiv în comisiile de specialitate senatoriale.

„Nu putem noi impune, numai noi Senatul, o comisie comună (…) Eu cred că un răspuns cât mai rapid e necesar, dar nu cu preţul fragmentării sau obstrucţionării dezbaterilor. Este un subiect important şi cred că preşedinţii comisiilor vor propune termene rezonabile ţinând cont de faptul că e un subiect important asupra căruia trebuie să discutăm”, a afirmat Antonescu.