Zeci de POLITICIENI şi JURNALŞTI au fost AVANSAŢI ÎN GRAD de armată. VEZI LISTA

Mihai Răzvan Ungureanu şi Robert Turcescu, colonei ai armatei romane. Ei au fost avansaţi în grad de fostul ministru al Apărării, Gabriel Oprea. Dezvăluirile au fost făcute într-o emisiune televizată de la postul Antena 3, în care a fost prezentată o listă cu mai mulţi politicieni avansaţi în grad în ultimii ani de Armată. Ministerul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a declanşat o anchetă în acest caz.

RomaniaTV.net
21 iun. 2012, 05:55
Zeci de POLITICIENI şi JURNALŞTI au fost AVANSAŢI ÎN GRAD de armată. VEZI LISTA

În listă sunt incluşi politicieni, jurnalişti, foşti miniştri, primari, preşedinţi de consilii judeţene, unii dintre ei fără a avea măcar stagiul millitar. Printre ei şi Robert Turcescu, în dreptul numelui fiind trecută apartenenţa politică,  „PDL” şi gradul acordat, „colonel„. Alte nume de pe listă sunt: fostul prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu, fosta secretară şefă a lui Emil Boc, Ştefania Ferencz şi William Brânză.

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a anunţat că Armata va declanşa procedura în Justiţie pentru anularea ordinelor de avansare în grad a oamenilor politici şi a jurnaliştilor.

„Ce denotă lipsă de respect faţă de lege, este că, unii oameni au fost avansaţi plecând de la grade de soldat sau caporal, iar alţii nefăcând armata, iar acest lucru este pe lângă lege total. Domnul Robert Turcescu nu a făcut stagiul militar. Ministerul Apărării Naţionale va deschide o acţiune în instanţă pentru a-i degrada pe aceşti oameni. Eu am solicitat o analiză. În acest sens sunt foarte multe ordine de avansare, sunt vreo 2.700 de ordine. Singurul motiv pentru care aceşti oameni au fost avansaţi, s-a datorat serviciilor politice aduse celui care i-a avansat”, a declarat ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu.

Şi alte nume sonore din viaţa politică românească au fost avansate în grad de colonel de către fostul ministru al Apărării Naţionale Gabriel Oprea. Astfel, pe lista coloneilor îl regăsim pe Sorin Blejnar, fostul şef ANAF, Cristian Boureanu, Gheorghe Falcă, Gheorghe Flutur, Ioan Oltean şi alţii.