Zeci de enoriaşi au protestat la o biserică din Huşi, nemulţumite de schimbarea preotului

Aproximativ 50 de enoriaşi au protestat, duminică, pentru a treia oară, în faţa Bisericii "Înălţarea Domnului" din Huşi, faţă de decizia Episcopiei de a-l schimba pe preotul paroh, înlocuitorul acestuia punând lacătul pe porţile lăcaşului de cult pentru a nu lăsa oamenii să intre.

RomaniaTV.net
21 oct. 2012, 11:30
Zeci de enoriaşi au protestat la o biserică din Huşi, nemulţumite de schimbarea preotului

Nemulţumiţi de decizia Epicopiei Huşilor de a-l schimba pe preotul paroh care a slujit până în urmă cu o lună la Biserica „Înălţarea Domnului” din Huşi, aproximativ 50 de enoriaşi s-au adunat din nou, pentru a treia duminică la rând, în faţa lăcaşului de cult pentru a protesta.

Noul preot paroh Florin Grosu nu i-a lăsat pe oameni să intre în lăcaşul de cult, punând lacătul pe porţile de la curtea bisericii. În aceste condiţii, enoriaşii au protestat în stradă, chiar în faţa bisericii, aprinzând lumânări pe marginea gardului. După ce a pus lacătul pe porţi, noul preot paroh a invitat enoriaşii la slujba de sfinţire a altei biserici din municipiul Huşi.

În urmă cu două săptămâni, peste 200 de credincioşi au protestat în curtea Bisericii „Înălţarea Domnului” din Huşi, nepermiţând instalarea noului preot în biserică. Oamenii au blocat accesul reprezentanţilor Protoieriei Huşi şi preotului care urma să fie instalat de protopopul Marius Antohi.

Vechiul preot paroh, Marin Bocănescu, a fost mutat disciplinar de Episcopia Huşilor la o altă biserică din Huşi, pe motiv că ar fi lipsit, în calitate de membru, de la o şedinţă a Tribunalului Bisericesc ce funcţionează pe lângă Episcopie.

Conducerea Episcopiei Huşilor nu a exprimat până în prezent un punct de vedere cu privire la această situaţie.