Zeci de elevi şi profesori, intoxicaţi cu mâncare la un banchet de clasa a VIII-a

Aproape o sută de persoane au ajuns, joi noaptea, la Spitalul Judeţean din Satu Mare cu intoxicaţie după ce au mâncat la un restaurant unde era organizat banchetul de sfârşit de clasa a VIII-a. Printre persoanele ajunse la spital s-au aflat şi 68 de elevi.  Reprezentanţii DSP au deschis o anchetă şi au luat probe de la restaurant.

14 iun. 2013, 05:35
Zeci de elevi şi profesori, intoxicaţi cu mâncare la un banchet de clasa a VIII-a

În toiul nopţii, medicii de la Urgenţe din Satu Mare s-au trezit cu aproape 100 de persoane intoxicate. Cei mai mulţi dintre ei, elevi din clasa a VIII-a care sărbătoreau la banchetul de sfârşit de clasa a VIII-a. Alături de ei, la spital au ajuns şi profesorii. Jumătate dintre pacienţi au rămas peste noapte sub supravegherea medicilor.

„47 de persoane au rămas internate peste noapte în Spitalul Judeţean, din care patru adulţi. Primele simptome au fost greaţă şi vărsături, ulterior diaree şi bineînţeles durerile abdominale”, a declarat Constantin Demian, purtător de cuvânt Spital Satu Mare.

Deocamdată nu se ştie de la ce s-au intoxicat elevii pentru că au mâncat mai multe preparate.

Dorina Guran, director Direcţia de Sănătate Publică, a declarat pentru România TV că elevii şi profesorii au servit la masa festivă un platou care conţinea preparate din brânză, chifteluţe, ruladă de carne şi ruladă de şuncă cu brânză. La meniul cald au mâncat pireu de cartofi cu piept de pui la grătar, respectiv cotlet de porc la grătar, iar la desert s-a consumat îngheţată.

Pentru a afla cum au ajuns aproape o sută de persoane la spital cu intoxicaţie, au fost preluate probe din toate alimentele consumate la masa festivă.

„Alimentele sunt verificate în laboratorul DSP. Mâncarea a fost preparată în restaurantul în care se ţinea banchetul. În urma anchetei, instituţia noastră va aplica sancţiuni contravenţionale”, a declarat Guran.