Zeci de demonstranţi de la Universitate, AMENDAŢI şi CERCETAŢI în urma protestelor anti-Băsescu

Zeci de protestatari din Piaţa Universităţii s-au ales cu dosare penale pentru că au blocat circulaţia, pe 21 şi 22 august, la protestele din Piaţa Universităţii, precum şi pentru infracţiunile de distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. De asemenea, 50 de persoane au fost amendate cu sume cuprinse între 200 şi 1.000 de lei pentru tulburarea liniştii.

RomaniaTV.net
24 aug. 2012, 10:00
Zeci de demonstranţi de la Universitate, AMENDAŢI şi CERCETAŢI în urma protestelor anti-Băsescu

Pe baza imaginilor video, jandarmii au identificat 106 persoane care au blocat circulaţia, pe 21 şi 22 august, în Piaţa Universităţii sau care au tulburat liniştea publică, a anunţat vineri Jandarmeria Capitalei, într-un comunicat de presă.

„Jandarmeria Capitalei a identificat un număr de 106 persoane, ale căror fapte au fost încadrate juridic după cum urmează: 

50 de persoane sancţionate conform art. 3, alin . 25 din Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, pentru tulburarea, fãrã drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigãte sau larmã cu amenzi cuprinse între 200 şi 1000 de lei.

unui număr de 49 de persoane, le sunt întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de blocare cu intenţie a drumului public, faptă prevăzută de Ordonanţa de urgenţă nr. 195 din 12 decembrie 2002 privind circulaţia pe drumurile publice;

unui număr de 7 persoane le sunt întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de Distrugere şi Ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 217 respectiv art. 321 din Codul Penal”, se precizează în comunicat.

Jandarmeria precizează că „activitatea de identificare a celor care au încălcat legea este în curs de desfăşurare, iar în baza probelor video existente, persoanele în cauză vor fi trase la răspundere, în funcţie de participaţia fiecăruia”.

„Jandarmeria Capitalei recomandă cetăţenilor să respecte legislaţia în vigoare, să-şi manifeste opiniile în mod paşnic şi civilizat şi le reaminteşte că dreptul la libera exprimare este garantat prin Constituţia României şi legislaţia care stabileşte limitele de manifestare, iar Jandarmeria nu va tolera nici un act de natură să încalce aceste prevederi”, se mai indică în comunicatul instituţiei.