Zeci de case din Vrancea, inundate. Drumul european 85, blocat din cauza apei VIDEO

Drumul european 85 a fost blocat, marţi, în localitatea Mărăşeşti din Vrancea din cauza apei de pe carosabil. Maşinile sunt deviate de poliţişti pentru că şoseaua este inundată. Mai multe echipaje de la pompieri au intervenit cu pompe pentru degajarea apei. Şi zeci de case din judeţul Vrancea au fost inundate din cauza ploilor torenţiale.

RomaniaTV.net
29 mai 2012, 09:19
Zeci de case din Vrancea, inundate. Drumul european 85, blocat din cauza apei VIDEO

Din cauza ploilor abundente, drumul european 85 a fost inundat, iar apa care măsura în unele locuri şi un metru pe partea carosabilă. 

Motopompe de la ISU au acţionat pe tronsonul de drum inundat. Pentru a remedia situaţia, pompierii au venit pregătiţi cu saci de nisip pentru a crea un dig, astfel încât această situaţie să nu se mai repete.

Este vorba doar de apa acumulată în urma ploii de luni noapte, care s-a scurs şi de pe dealuri şi s-a strâns pe această porţiune de drum, între Mărăşeşti şi Adjud.

Deoarece apa depăşea un metru, poliţiştii au fost nevoiţi să oprească traficul. Au mai putut să treacă doar TIR-urile pentru că sunt foarte înalte şi pentru că ruta ocolitoare este destul de îngustă şi o pot folosi doar maşinile mici.

Probleme în Vrancea sunt şi în ceea ce priveşte gospodăriile. Sunt aproximativ 100 de gospodării, atât case, cât şi anexe afectate de ploi.

Sunt probleme în localităţile Rugineşti şi Pufeşti, unde câte 40 de locuinţe au apă în casă.

„În Rugineşti avem o situaţie de inundaţie, de blocare a unui pod. Au fost inundate peste 40 de gospodării, respectiv o stână cu animale, cu oi şi capre, care au fost evacuate. Mai avem probleme în zona de nord în localitatea Pufeşti, unde peste 40 de gospodării au fost inundate. Am acţionat atât la Rugineşti, cât şi la Pufeşti cu reprezentanţii ISU, cu maşinile de pompieri, cu motopompe pentru evacuarea apei. Vom lua măsurile urgente pentru remedierea situaţiilor atât în gospodării, cât şi pe drumul european”, a declarat prefectul de Vrancea, Octavian Vieru.

Avertizarea COD PORTOCALIU s-a prelungit până marţi la ora 20.00. Sub avertizare se află judeţele Buzău, Vrancea şi Bacău. Cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp. De asemenea, se menţine şi atenţionarea de COD GALBEN.