Oase de la zeci de animale, găsite în zona lacului Brateş lângă Galaţi

Oasele a zeci de animale au fost găsite în zona lacului Brateş, la câţiva kilometri de municipiul Galaţi, iar reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare care au mers la faţa locului spun că acestea provin de la mai multe specii de animale, inclusiv cal, şi că au fost aruncate acolo în timp.

RomaniaTV.net
26 feb. 2013, 11:19
Oase de la zeci de animale, găsite în zona lacului Brateş lângă Galaţi

Inspectorii Direcţiei SanitarVeterinare Galaţi care au mers, marţi, în zona lacului Brateş, după ce au fost anunţaţi că acolo sunt aruncate cadavrele unor animale, au descoperit oase, nu şi resturi de carne, aruncate în mai multe râpe din zonă.

„În urma unei prime evaluări am constatat că acolo se găsesc oase de la zeci de animale de la diferite specii – ovine, caprine, cabaline. Aceste oase au fost aruncate acolo în timp, pentru că acele schelete se află în diverse stadii de putrefacţie. Oricum, din experienţa pe care o am, vă pot spune că nu s-au mai depozitat acolo oase de aproximativ două luni. În mod cert nu este vorba despre animale sacrificate şi abatorizate legal”, a declarat Ştefan Vasile, şeful Direciei Sanitar Veterinare Galaţi, citat de Mediafax.

El a precizat că toate oasele găsite vor fi strânse şi duse la incinerare, urmând ca locul să fie curăţat şi decontaminat.

„Se vor face investigaţii pentru identificarea autorilor pentru că în acest caz vorbim despre comiterea unor infracţiuni. S-au prelevat deja probe de la faţa locului, iar ancheta va continua”, a mai spus Ştefan Vasile.

La faţa locului au mers şi poliţişti şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu.

Potrivit şefului Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea, la faţa locului vor merge şi specialişti ai direcţiei, pentru a verifica dacă există riscul contaminării pânzei freatice de la resturile de animale moarte.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare Galaţi au fost sesizaţi, marţi, că mai multe cadavre şi resturi de animale sunt aruncate pe un teren aflat în apropierea lacului Brateş, iar la faţa locului au fost trimişi reprezentanţi ai direcţiei, ai Poliţiei Locale şi ai Primăriei Galaţi.