Zeci de angajate ale unei fabrici de confecții din Calafat, INTOXICATE cu insecticid VIDEO

67 de angajate ale unei fabrici de confecții din Calafat, judeţul Dolj, au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-au intoxicat cu insecticid pentru deratizare.

03 mai 2013, 07:38
Zeci de angajate ale unei fabrici de confecții din Calafat, INTOXICATE cu insecticid VIDEO

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj au precizat pentru gds.ro că în urma verificărilor s-a stabilit că joi seara, în jurul orei 18.00, angajații fabricii de confecții au folosit un insecticid pentru deratizare, iar vineri dimineață, la ora 8.00, angajatele fabricii au venit la serviciu. Potrivit primelor informaţii, 66 de persoane au fost intoxicate cu insecticid şi transportate la spitalul din Calafat. O altă femeie intoxicată a fost preluată de o ambulanţă şi dusă la Spitalul de Urgenţă din Craiova.

Printre persoanele care au fost intoxicate se numără şi două gravide.

„Toate femeile sunt internate, au fost tratate, sunt monitorizate. Le vom ţine în spital 24 de ore, perioadă în care se elimină toxicul”, a declarat, la România TV, Stelian Voinea, director Spital Calafat.

Nu este o problemă medicală gravă. E o chestiune care se va rezolva fără consecinţe după părerea mea, dar extrem de grav este ceea se întâmplă în România ca neglijenţă la serviciu. E o bătaie de joc la adresa acestor femei. Titlul de neglijenţă criminală e un titlu cât se poate de potrivit„, a adăugat Nicolae Bacalbaşa, preşedinte CJ Galaţi.

Potrivit inspectorilor ITM Dolj, cel mai probabil incinta în care se folosise insecticidul nu fusese aerisită corespunzător. ITM Dolj continuă cercetările în acest caz.

Secția în care s-a petrecut incidentul a fost evacuată.