ZECE exerciţii care te ajută să te concentrezi mai bine

Adevarata concentrare se dezvoltă încet, prin muncă zilnică şi exerciţii speciale. Exerciţiile trebuie executate într-un loc liniştit, unde să nu te deranjeze nimeni.

RomaniaTV.net
23 iun. 2013, 20:41
ZECE exerciţii care te ajută să te concentrezi mai bine

Tine spatele drept. Respiră adânc cateva clipe şi apoi relaxeaza-ti corpul. Gândeşte-te cum relaxezi fiecare muşchi al corpului.

Următoarele exercitii te vor ajuta să-ţi dezvolţi abilitatea de concentrare:

Exercitiul 1: Alege un gand si vezi cat de mult il poti pastra in minte. Ar fi bine sa ai un ceas sa masori exact perioada. Fa acest exercitiu zilnic, 10 zile, timp de 10

Exercitiul 2: Ia o carte si numara cuvintele dintr-un paragraf. Numara-le inca o data pentru a fi sigur ca n-ai gresit. Incepe cu un singur paragraf, iar daca este prea putin numara cuvintele de pe intreaga pagina. Numara in gand si foloseste-ti numai ochii.

Exerciţiul 3: Intinde-te jos si relaxeaza-ti muschii. Concentreaza-te asupra batailor inimii. Nimic altceva nu mai conteaza pentru tine.

Exerciţiul 4:  Inchide ochii si vizualizeaza numarul 1 si spune-l in gand in timp ce-l „vezi” clar. Lasa numarul 1 sa dispara si incepe sa vizualizezi numarul 2 si sa spui doi in gand in timp ce-l vezi. Repeta procedura pana la 100 daca poti.

Citeşte mai mult pe sfatulpărintilor.ro