Zăpadă şi viscol puternic în Pasul Tihuţa

Circulaţia se desfăşoară cu dificultate, duminică, pe DN 17, în Pasul Tihuţa, care face legătura între Transilvania şi Moldova, din cauza zăpezii şi a viscolului puternic, vântul spulberând zăpada curăţată de drumari.

RomaniaTV.net
18 dec. 2011, 09:22
Zăpadă şi viscol puternic în Pasul Tihuţa

În Pasul Tihuţa a început să ningă abundent de sâmbătă seară, iar zăpada s-a depus într-un strat consistent, atât în afara părţii carosabile, cât şi pe şosea, iar vântul suflă cu o viteză între 60 şi 70 de kilometri la oră.

De asemenea, vizibilitatea este redusă din cauza viscolului.

„Toate cele zece utilaje pe care le avem acţionează pentru înlăturarea zăpezii de de drum. În cursul nopţii s-au împrăştiat peste două sute de tone de antiderapant, dar, din cauza vântului puternic, drumul este acoperit imediat la loc”, a declarat, potrivit Mediafax, Vasile Curtean, şeful Districtului Piatra Fântânele din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, care a precizat că nu au existat blocaje rutiere.

Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Bistriţa-Năsăud a informat că duminică dimineaţa stratul de zăpadă măsura cinci centimetri la Piatra Fântânele, trei la Valea Mare şi Anieş şi între un centimetru şi doi centimetri la Nepos şi Rebrişoara.