Winnie Mandela îi reproşează lui Jacob Zuma vizita „grosolană” pe care i-a făcut-o fostului ei soţ

Fosta soţie a lui Nelson Mandela l-a criticat virulent, duminică, pe preşedintele sud-african Jacob Zuma pentru o vizită făcută în aprilie părintelui naţiunii sud-africane, care părea foarte obosit, după o spitalizare.

RomaniaTV.net
01 iul. 2013, 07:26
Winnie Mandela îi reproşează lui Jacob Zuma vizita „grosolană” pe care i-a făcut-o fostului ei soţ

Winnie Mandela, fosta soţie a erorului luptei împotriva apartheid-ului, Nelson Mandela, l-a criticat virulent, duminică, pe preşedintele sud-african Jacob Zuma pentru o vizită făcută în aprilie părintelui naţiunii sud-africane, care părea foarte obosit, după o spitalizare, relatează AFP.

„Este unul dintre cele mai grosolane lucruri care puteau fi făcute„, a declarat Winnie Madikizela-Mandela pentru postul de televiziune britanic ITV News. Pe site-ul de Internet al postului, ea a adăugat: „A fost grosolan, compromiţător pentru familie, pentru demnitatea sa şi nu ar fi trebuit făcut niciodată acest lucru”.

Preşedintele Zuma şi liderii partidului aflat la putere, ANC, i-au făcut o vizită foarte mediatizată, în aprilie, fostului preşedinte, care se recupera după zece zile de spitalizare.

Zuma a declarat în urma acestei vizite că starea de sănătate a primului preşedinte de culoare al ţării „continuă să se amelioreze”, declaraţie care era departe de a corespunde cu imaginea difuzată de presă în care Mandela, slăbit şi absent, stătea pe un şezlong.

Eroul luptei antiapartheid a fost spitalizat din nou, ulterior. El se afla în continuare în spital, duminică, în stare critică, iar preşedintele american Barack Obama, aflat în Africa de Sud, a renunţat la a-l vizita din cauza stării sale de sănătate.