Weekendul vine cu vreme instabilă şi ploi în toată ţara. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Meteorologii nu au veşti bune pentru acest weekend, instabilitatea atmosferică dominând tabloul meteo. Ploile, pe alocuri torenţiale, vor fi prezente în toată ţara, iar temperaturile vor fi uşor mai scăzute decât ar fi normal pentru luna iulie.

11 iul. 2013, 13:50
Weekendul vine cu vreme instabilă şi ploi în toată ţara. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Vineri, în jumătatea de est a ţării, dar si în zonele montane, instabiltiatea atmosferica va fi temporar accentuată, vorbim din nou despre averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină. Din nou cad peste 20 l/mp la nivel local şi izolat chiar peste 50 l/mp, alerta de vreme rea va fi in vigoare şi vineri pentru regiunile noastre estice. În restul teritoriului, însă, cerul se limpezeşte treptat de nori şi ploile mai cad doar pe alocuri, vremea se mai îndreaptă. Temperaturile la amiază pornesc de la 22…23 de grade în regiunile nordice şi ating 30…31 de grade în sudul ţării.

În Capitală, vineri, vremea devine instabilă, norii se aduna treptat şi, mai ales după-amiaza şi seara apar aversele cu fulgere, tunete şi vânt agitat. Dar până atunci temepratura aerului va fi atins 28…29 de grade, valoare apropiată de cea normală pentru data din calendar.

Citeşte şi Canicula nu ne va da bătăi de cap prea curând. Vezi PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Sâmbătă vorbim despre temperaturi normale pentru mijloc de iulie, de la 22…23 de grade în Maramureş până la 30…31 de grade în Lunca Dunării. Iar vremea se mai îndreaptă şi doar local, în nord şi la munte şi izolat în sud-est, încă aşteptăm averse, fulgere şi tunete. În celelalte regiuni predomină soarele şi ploile lipsesc, iar vântul doar în zona de munte dă semne de agitaţie.

În Bucureşti, sâmbătă este vreme frumoasă, soare şi doar câţiva nori inofensivi rătăciţi pe cer, vânt liniştit şi 29…30 de grade în termometre la amiază.

Duminică, în nordul, centrul şi nord-estul ţării, dar şi în zona de munte, din când în când se mai adună nori ce lasă la nivel local averse, trecător însoţite de descărcări electrice. În restul teritoriului predomină vremea frumoasă şi doar izolat mai cad câţiva stropi de ploaie, iar în sud-vest şi la munte vântul suflă ceva mai sprinten. Temperatura aerului nu se avântă prea mult în regiunile noastre nordice, unde vorbim de vreme răcoroasă la cele 20 de grade anunţate de meteorologi pentru Maramureş, de pildă. În schimb în sud, vara este la ea acasă şi la amiază termometrele indică 32 de grade în sudul Munteniei.

În Capitală, duminica va fi o zi frumoasă, însorită şi fără vânt agitat, numai bună pentru plimbări în parcuri, căci la prânz nu se depăşesc 30…31 de grade, valoare normală la mijloc de iulie.

Luni, norii şi ploile revin în forţă în vestul, centrul şi nordul ţării noastre, în timp ce în rest ziua se anunţă plăcută şi abia după căderea nopţii apar ploi cu tunete şi fulgere, dar numai pe alocuri. Iar la amiază temperaturile se încadrează între 21 şi 31 de grade la scara întregii ţări. Perspectiva de evoluţie a vremii până spre jumătatea săptămânii menţine temperaturile uşor mai scăzute decât ar fi normal la jumătatea lunii lui cuptor, în timp ce ploile cu fulgere, tunete şi vânt agitat vor fi de interes cel mai probabil pentru regiunile noastre centrale şi sudice, dar şi pentru cele montane.