Weekend cu ninsori, viscol şi polei VEZI PROGNOZA

La aceasta oră este în vigoare avertizarea COD GALBEN de viscol şi ninsori, emisă de ANM, cu valabilitate până duminică seara, la ora 20. Aria ninsorilor va cuprinde treptat, începând din sud-vestul ţării, toate regiunile. Local ninge abundent, iar stratul de zăpadă nou depus va depaşi 20 cm, în special în zonele de deal şi de munte.

RomaniaTV.net
02 feb. 2012, 17:05

Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze mai mari în sud şi în sud-est, unde rafalele vor depăşi 50…60 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 km/h, viscolind sau spulberând zăpada.

Duminică în regiunile extracarpatice va ninge, iar vântul se intensifică din nou. În rest doar pe arii restrânse mai ninge slab. În plus, la începutul zilei, în Dobrogea şi Bărăgan cad lapoviţe sau ploi şi se formează poleiul. Maximele se încadrează între minus 9 şi 0 grade, mai ridicate chiar, spre 4 grade, pe litoral.

Şi în Capitală, vremea rămâne închisă, temporar ninge şi vântul se intensifică. Maxima atinge minus 2 grade.

Luni vorbim tot despre viscol, dar numai pentru jumătatea de sud a ţării, unde temporar ninge, iar în Dobrogea, sudul Moldovei, Muntenia şi vestul Olteniei vântul suflă cu putere viscolind şi spulberând zăpada. În celelalte regiuni se arată şi soarele printre norii ce scutură doar pe alocuri câţiva fulgi de nea. Maximele se încadrează între minus 13 şi minus 11 grade în depresiuni şi minus 1 grad pe litoral, dar şi în vestul şi nord-vestul ţării, mai însorite.

În Capitala luni cerul este complet acoperit de nori, ninge şi vântul are intensificări susţinute. Va fi viscol în toată regula, cu maxime de minus 5 grade în termometre la amiază.