Watson: Cea mai bună soluţie pentru România – alegeri parlamentare şi prezidenţiale noi VIDEO

Preşedintele ELDR, Graham Watson, a declarat, miercuri, în Parlamentul European, la dezbaterea despre situaţia politică din România, că cea mai bună soluţie ar fi organizarea de noi alegeri parlamentare şi prezidenţiale.

RomaniaTV.net
12 sept. 2012, 14:52
Watson: Cea mai bună soluţie pentru România – alegeri parlamentare şi prezidenţiale noi VIDEO

Dezbateri aprinse la Strasbourg, în plenul PE, pe tema situaţiei politice din România. Vicepreşedintele Comisiei Europene, Viviane Reding, a spus că „situaţia din România rămâne fragilă”, însă liderul grupului S&D din PE, Hannes Swoboda, i-a reproşat că a pus sub semnul întrebării obiectivitatea Comisiei Europene. În plus, preşedintele ELDR, Graham Watson, a pledat pentru noi alegeri prezidenţiale şi parlamentare.

Potrivit lui Graham Watson, toate forţele politice ar trebui, după alegeri, să se înţeleagă asupra modului de funcţionare a relaţiilor politice.

El a mai spus că nicio forţă politică nu iese câştigătoare din situaţia politică de la Bucureşti din această vară.

Watson a ţinut să întrebe Comisia Europeană de ce insistă ca în România să se aplice regula cvorumului la referendumul de demitere a preşedintelui, în condiţiile în care în toate statele din UE preşedintele este demis cu 50% plus unul dintre cei care vin la vot.