Vremea se răceşte simţitor şi va ploua. Vezi PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Meteorologii prognozează o răcire accentuată a vremii pentru zilele următoare. Mai mult, îşi vor face apariţia ploile torenţiale şi descărcările electrice, iar vântul va sufla cu putere. După această scădere bruscă de temperatură, vremea se va încălzi din nou, iar soarele va apărea pe cer.

30 iul. 2013, 16:08
Vremea se răceşte simţitor şi va ploua. Vezi PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Ploile torenţiale continuă şi miercuri în sud, în centru, dar şi în est. Temperaturile care ne-au chinuit zilele acestea sunt o amintire azi, când vremea, se răceşte simţitor. Norii vor lăsa averse, descărcări electrice şi cantităţile de apă din nou ne vor da de furcă în special în oraşele în care canalizările nu fac faţă. În restul ţării totuşi, soarele câştigă lupta, ploile sunt mai slabe şi doar după-amiază. Vântul suflă în rafale în estul şi sud-estul ţării, ca şi pe crestele montane. Termic, cum spuneam, răsuflăm însă uşuraţi. De la 19-20 de grade în Moldova mercurul nu mai trece de 32-33 în sudul Olteniei.

În Bucureşti, ziua de miercuri nu ne mai dă ocazia să ne zvântăm după ploile de peste noapte. Vremea se răceşte brusc, puternic, maxima abia dacă mai urcă la 29 de grade, înnorate, cu ploi şi vânt.

Joi, vremea se îndreaptă, doar izolat şi trecător mai sunt câţiva stropi de ploaie, mai ales în sudul şi sud-estul ţării, dar şi la munte. Vântul este şi el mai alert în est şi pe crestele înalte de munte, iar maximele zilei sunt cele potrivite pentru început de august, de la 24 de grade în Bucovina, până la 34 de grade în Banat şi Oltenia.

În Bucureşti se anunţă vreme frumoasă, soare blând şi aproximativ 31 de grade în termometre, exact temperatura potrivită în prima zi de Gustar.

Vineri tot despre vreme frumoasă vorbim, iar în regiunile sud-vestice se şi încălzeşte, aici soarele fiind mai generos. În jumătatea de est a ţării însă, încă persistă nori ce lasă pe alocuri, mai ales în zonele montane, averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Dar vântul nu se mai agită excesiv şi temperaturile se încadrează între 24 de grade în nordul Moldovei şi 34 în sud-vestul ţării.

În Capitală, vineri este vreme frumoasă, predomină soarele în prima parte a zilei şi abia după-amiaza vor fi unele înnorări, însă probabilitatea de apariţie a ploilor de scurtă durată va fi redusă. Vântul nu se înţeteşte şi maxima zilei va fi de aproximativ 31 de grade.

Sâmbătă, vremea rămâne frumoasă în mare parte din ţară şi doar izolat prin est, sud-est şi în zona Carpaţilor Orientali apar câteva ploi slabe, de scurtă durată. Maximele continuă să crească, astfel că vor fi 25 de grade în Bucovina, în timp ce în sud-vestul ţării se atinge din nou pragul de 35 de grade al caniculei. În următoarele zile tendinţa de încălzire va continua, temperaturile vor fi mai mari decât normele pentru început de august, mai ales în sudul şi vestul ţării. Pe de altă parte, meteorologii spun că probabilitatea de apariţie a ploilor de scurtă durată va fi redusă.

La mare sunt şanse mari să vă strângeţi şezlongul în grabă, dacă aţi avut proasta inspiraţie de a vă duce pe plajă. Norii ameninţători care traversează litoralul românesc au gând serios de ploaie miercuri. În plus, se va face destul de rece faţă de zilele trecute când năduşeam pe plajă. Maximele se opresc la 24-25 de grade, în timp ce apa mării are şi ea tot 23-25 de grade. În lipsa soarelui şi în condiţiile în care vântul suflă cât să ridice nisipul, nicio şansă să avem vreun moment plăcut pe litoral.

Munţii nu mai sunt prea prietenoşi cu turiştii. Aversele cu descărcări electrice vor fi la ordinea zilei pe crestele carpatine. Şi din nou vorbim de torente de apă ce vor cădea din cer peste staţiunile montane mai ales din Carpaţii Orientali şi cei Meridionali. Vântul va fi intens pe durata ploilor şi pe crestele înalte, dar măcar nu o să vă fie frig. Temperaturile continuă să fie ridicate cu valori de la 13 grade pe înaltul Ceahlău, la Vârful Toaca şi două grade mai mult la Sinaia cotă, până spre 17-18 grade la Păltiniş, Predeal şi Semenic. La Stâna de Vale este însă o idee mai cald, cu 22 de grade la amiază.

Citeşte şi Atenţionare COD GALBEN de furtună până miercuri. Vezi zonele vizate